Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Az Arsenal letarolta a Benficát – videóval

Az Ágyúsok otthonában, az Emirates Stadionban évről-évre megrendezik Londonban az Emirates-kupát, természetesen a házigazda Arsenal, valamint még 3 másik európai topcsapat részvételével. Ezúttal a PL-klub mellett a Benfica, a Sevilla, valamint a Gulácsi nevével fémjelzett RB Leipzig volt a további résztvevők között. A minikupa második meccsén az Arsenal a Benficával szemben mérte össze tudását, a különbség pedig elég nagynak tűnik.

IMG_20170729_195347Theo Walcott (közepén) duplázott a Benfica elleni meccsen (forrás: twitter.com/Arsenal)

Az Arsenal is megkezdte ma késő délután a szereplését az Emirates-kupán. A londoni Ágyúsok a lisszaboni, egyben portugál bajnoki cím védőjét, a Benficát fogadták.

Negyedóra sem telt el, és már megszületett a találkozó első gólja, melyet a Benfica szerzett! A szintén fővárosi alakulat Cervi révén került előnybe, Jonas fejjel továbbított labdát a kapuba juttatva (0-1)! A 24. percig kellett várni az újabb gólra, ekkor az Arsenalon volt a sor. A londoniak egalizáló találatát Walcott lőtte, nagyszerű gólt szerezve (1-1)! Az angol támadó nem is állt le igazán, hiszen már a 32. minutumban megduplázta csapata és saját góljainak számát, egyben vezetést szerzett az övéinek. Theo egy nagyszerű támadás végén fordította meg az állást (2-1)! Viszont még a félidő vége előtt villant egyet a Benfica, mellyel újból egál lett! A 38. percben újabb védelmi hibát használt ki a portugál gárda, végül pedig Salvio talált be (2-2)!

A folytatás már szinte csak az Arsenalról szólt, gólok terén legalább is mindenképp! Mondjuk ez abból a szempontból nem teljesen igaz, hogy a londoniak újbóli előnyét nem egy hazai játékos szerezte meg, hanem Lisandro Lopez révén módosult az állás az 52. minutumban (3-2)! A 64. percben Giroud is feliratkozott a góllövők listájára, és már kettővel ment Wenger legénysége (4-2)! A mindent eldöntőnek bizonyuló kegyelemdöfést a 70. minutumban Iwobi vitte be, így háromgólos Arsenal-sikert, és egyben londoni hengerlést láthatott a publikum (5-2)!

Az Emirates-kupa programja holnap folytatódik, akkor az Arsenal ellenfele a Sevilla lesz, tehát szintén egy ibériai klub.

Arsenal – Benfica • 5-2 (2-2)
Helyszín: Emirates Stadion, London
Gólszerzők: Walcott (24., 32.), Lopez (52. – öngól), Giroud (64.), Iwobi (70.), ill. Cervi (11.), Salvio (38.)

https://youtu.be/Lj7ZZt2zM2k

A tabella állása a zárónap előtt

IMG_20170729_195028

Nagy Dávid