Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Monaco győzelemmel indult a szezon! – videóval

Péntek este elrajtolt a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2017/2018-as szezonja. A Leonardo Jardim által irányított AS Monaco a Pascal Dupraz vezette Toulouse-t látta vendégül a Ligue 1. fordulójának nyitómérkőzésén. 

44429

1. félidő: A találkozó első ígéretesebb helyzetére nem kellett sokat várni. A 4. percben Lemar remek passzát követően Kylian Mbappé előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, az ifjú támadó lövését azonban az egyik vendég védő blokkolni tudta. A 6. minutumban megszületett a találkozó és a 2017/2018-as bajnoki szezon első gólja a Ligue 1-ben! Egy szögletet követően Machach elé került a játékszer, akiről a Monaco védői teljesen megfeledkeztek. Az ifjú támadó tehát gyakorlatilag senkitől sem zavartatva vette be Subasic hálóját. A 20. percben a vendégek védője, Yago mentett óriásit, ekkor Falcao passzolt Mbappé irányába, az ifjú támadó ajtó-ablak ziccerbe került volna, de Yago az utolsó pillanatban menteni tudott előle. A 28. minutumban viszont már összejött az egyenlítés a Monaco számára! Moutinho remek szöglete után Jemerson fejelt a kapuba! 

2. félidő: A szünetet követően az AS Monaco részéről az első veszélyesebb szituációt. Az 50. percben Thomas Lemar végzett el remekül egy szabadrúgást, balszerencséjére azonban Lafont hárította a kapura tartó löketét. Az 53. minutumban Pascal Dupraz legénysége ismét megszerezte a vezetést! Ezúttal Delort volt eredményes a vendégek oldaláról, aki jó 16 méterről lőtt a jobb alsó sarokba. Sokáig azonban nem örülhetett a Toulouse, mivel az 58. percben Radamel Falcao fejesével egyenlítettek a hazaiak. A 70. minutumban a mérkőzés folyamán először megszerezte a vezetést az AS Monaco, Moutinho szabadrúgását követően Glik csúsztatta a labdát a kapuba. A Toulouse a vártnál jóval jobban megnehezítette a Monaco dolgát, Dupraz legénysége szépen küzdött, ám a három pontot végül így is Jardim tanítványai zsebelték be.  

AS Monaco – Toulouse 3-2 (1-1)
Helyszín:
Stade Louis II; Játékvezető: Clément Turpin
Gólszerzők: Jemerson(28.), Falcao(58.), Glik(70.) ill. Machach(6.), Delort(53.)
Sárga lapok:
 Moutinho(50.) ill. Sangare(25.), Machach(30.), Moubandje(81.)
Kiállítás: 

AS Monaco: Subasic – Sidibe, Jemerson, Glik, Jorge – Rony Lopes(Carrillo 54.), Fabinho, Moutinho, Lemar – Falcao(Tielemans 87.), Mbappe(Saint-Maximin 75.). Vezetőedző: Leonardo Jardim. 

Toulouse: Lafont – Amian Adou, Yago, Jullien, Moubandje – Blin, Sangare – Durmaz(Sanogo 73.), Machach(Somalia 55.), Sangare(Bodiger 64.) – Delort. Vezetőedző: Pascal Dupraz. 

A Ligue 1 első fordulójának további menetrendje:

Szombat:
17:00 Paris Saint-Germain – Amiens (Digi Sport 1)
20:00 Olympique Lyon – Strasbourg (Digi Sport 3)
20:00 Metz – Guingamp
20:00 Montpellier – Caen
20:00 St.Etienne – Nice (Digi Sport 1)
20:00 Troyes – Rennes

Vasárnap:
15:00 Lille – Nantes (Digi Sport 1)

17:00 Angers – Bordeaux (Digi Sport 1)
21:00 Olympique de Marseille – Dijon (Digi Sport 1)