Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Neymar: „Szívemben a Barca, de már Párizsban vagyok!” – Twitter üzenet

Az éjszaka folyamán Neymar a saját Twitter csatornájára fellőtt egy videót, amelyben megpróbálja elmagyarázni a világnak, hogy miért hagyta el az FC Barcelonát a Paris Saint Germain kedvéért. A brazil játékos szívhez szóló üzenete talán kicsit enyhít a katalán klub szurkolóinak fájdalmán.

neymar001

Mint ismert, hivatalossá vált az átigazolás: 2013-as érkezése után máris elhagyja szeretett csapatát, az FC Barcelonát a brazil válogatott legfényesebb csillaga, Neymar. A hírek arról szólnak, hogy a párizsiak nem kevesebb mint 222 millió eurót utaltak át a csatár menedzsmentjének arra a célra, hogy kivásárolják gránátvörös-kék szerződéséből kiszemeltjüket.

A transzfer híre természetesen megdöbbentette a világ jó érzésű felét, főként annak Barca szurkoló részét. A többség azt vizsgálgatja, hogy vajon mi lehetett a legfőbb oka annak, hogy Neymar elhagyta a Nou Campot. Tegnap maga az érintett próbált minket közelebb vinni az igazsághoz, a közösségi médiában posztolt videójában:

„A sportolók életében változásokra van szükség. Ezek újdonságokat adhatnak nekünk. Ezek között vonnak olyan döntések, amelyek gyümölcsözőek lehetnek, és új fényt vihetnek a karrierünkbe. A Barcelona sokkal több volt, mint egy kihívás, gyermekkori álmom volt, már akkor videójátékon keresztül is ezekkel a csillagokkal játszottam. 21 évesen érkeztem Katalóniába, kihívásokkal telve, még emlékszem az első napjaimra a klubnál, olyan bálványokkal osztoztam az öltözőn, mint Messi, Valdés, Xavi, Andres Iniesta, Puyol, Piqué, Busquets és még sokan mások. Vártam, hogy egy olyan klubban játszhassak, amely „Több, mint egy klub”. Barcelona egy egész nemzetet, Katalóniát képviseli. Megtiszteltetés számomra, hogy a legjobb sportolóval játszhattam, akit valaha láttam életemben, és biztos vagyok benne, hogy soha életemben nem fogok jobban látni, mint Ő, Lionel Messi a barátom lett, akivel nagy megtiszteltetés volt játszani. Messivel és Suárezzel mindent megnyertem amit lehetett, felejthetetlen pillanatokat éltünk át egy olyan városban élve, amely több mint egy város. Szeretem Barcelonát és szeretem Katalóniát, de sportolóként kihívásokkal kell szembenéznem. Életemben másodszor mondtam ellent apámnak: „Apám, megértem és tiszteletben tartom a véleményedet, de a döntésem megvan, és azt kérem, hogy támogass engem, mint mindig.” Azt mondta, hogy rendben, légy boldog fiam, menj, én veled vagyok. Barcelona és Katalónia mindig a szívemben lesz, de új kihívásokra van szükségem. Elfogadtam a PSG ajánlatát, hogy megpróbáljak új eredményeket elérni, és segítséget nyújtsak a klubnak, hogy megnyerje azokat a trófeákat, amelyre vágynak. Mutattak nekem egy komoly karrierlehetőséget, és én készen állok erre a kihívásra. Köszönettel tartozok a csodálatos gránátvörös-kék szurkolóknak és mindazoknak, akik a tanítottak, és megosztották velem az öltözőt. Most úgy érzem a szívemben, hogy eljött az ideje, hogy a PSG-nél legyen az otthonom a következő években, és keményen fogok dolgozni, hogy tiszteletben tartsam a bennem elhelyezett bizalmukat. Számítok mindenkire, akik velem vannak 2009 óta. A támogatóimra, a barátaimra, a szakembereimre, akik velem és a családommal vannak, azokra, akik sokat szenvedtek a problémák miatt, amelyek a múltban történtek meg a karrierem során. Megérdemlik a békét. Nagyon kemény döntés volt, de az eddigi 25 évem alatt felhalmozódott érettségemmel meghoztam a döntést a Barcelonával kapcsolatban, és köszönök mindent, de most már Párizs, itt vagyok! Isten áldjon és védjen meg minket!” – ömlengett a brazil sztár a Twitteren.

Gyaníthatóan a fenti Neymar kinyilatkoztatás a maga zavaros érzelgősségével, az új kihívások ismételgetésével, a mindent átjáró isteni szeretettel, egy 25 éves „matuzsálem” hatalmas életbölcsességével még jó ideig csámcsogni valót fog szolgáltatni, az évszázad eddigi legnagyobb átigazolási armageddonát követően.

Balogh József