Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magabiztos Inter győzelem a Villarreal ellen

A két csapat legutóbb 2006-ban találkozott egymással a Bajnokok Ligájában. Az Interben ekkoriban olyan játékosok játszottak, mint Materazzi, Verón, Zanetti, vagy éppen Figo. Persze az akkori Villarreal sem volt gyenge, hiszen Santi Cazorla, Marcos Senna, és Diego Forlan erősítette a csapatot. Ez több, mint tíz éve történt, lássuk most mire mennek egymással a felek.

222917825-0445b6a1-85c5-469d-adac-203681e33043Az Inter most is magabiztosan győzött (Fotó: corrieredellosport.it)

1. félidő: Az Internazionale óriási meglepetéseket okozott a nyáron, hiszen a felkészülési mérkőzések alkalmával legyőzték a Lyont, a Chelseat, és a Bayern Münchent. A Villarreal mérlege már nem olyan rózsás, mivel a négy barátságos mérkőzéséből csak kettőt nyert meg, a másik kettőn pedig kikapott. A ma esti találkozót a Stadio Riviera delle Palme ütött-kopott gyepszőnyegén játszották a felek. Mind a két együttes rengeteg változáson esett át a nyáron. Csupán a 9. percig kellett várni az első helyzetre, de Éder végül nem találta el a kaput 16 méterről. Két perccel később a Villareal veszélyeztetett, ám a labda ekkora sem kóválygott be a kapuba. Az Inter sokkal többet próbálkozott az ezt követő percekben. A 26. percben egy labdaszerzés után a bevetődő Éder a kapuba juttatta a labdát (1-0). Éder remek formában van, hiszen a Bayern Münchent is az ő góljaival verte az Inter 2:0-ra. A bekapott gól után a spanyol együttes magasabb szintre kapcsolt, és még a félidő előtt egyenlített Soldado révén (1-1).

2.félidő: A második félidőt a Villarreal kezdte. Túl nagy iramot nem hozott az első tíz perc. Leginkább az Inter próbálkozott, de legtöbbször még lövésig sem jutottak el. Az 59. percben Sansone megpróbált egy tizenegyest kiharcolni, nem sok sikerrel, mert a labdán kívül semmi sem akadályozta. A 66. percben hibák sorozatát produkálta a spanyol együttes. A szünetben csereként beállt Barbosa kapus az ellenfélnek passzolta a labdát, ezután pedig még három Villarreal játékos sem tudta visszaszerezni a játékszert a fekete-kékektől. Jovetic ki is használta a “vendégek” ügyetlenségét (2-1). Az Inter a lőtt gól után sem állt meg és tovább próbálkozott. Próbálkozásai a sárgáknak is akadtak, de egyik sem jelentett túl nagy veszélyt. Azonban a 86. percben Trigueros lövése nem sokkal ment a kapu fölé. A rendes játékidő utolsó percében az Inter cseréi játszottak össze, amiből gól is született. A sérüléséből felépülő Icardi hatalmas labdát adott Brozovicnak, amit a horvát könnyedén bepasszolt a fura kapuba (3-1). Az ötperces hosszabbításban még próbálkozott a Villarreal, ám ennél több nem történt.

Internazionale– Villarreal 3-1 (1-1)
Helyszín: Stadio Riviera delle Palme –  Vezette: Miguel Fabri
Gólszerzők: Éder (26′), Jovetic (66′), Brozovic (90′) – ill. – Soldado (39′)
Sárga: – ill. – Victor Ruiz 55′, Ruben Semedo 85′
Kiállítás: – ill. –

Internazionale: Samir Handanović – D’Ambrosio (Ranocchia 80.), Škriniar (Murillo 64.), Miranda (Ansaldi 64.), Nagatomo – Gagliardini (Brozovic 46.), Mário (Vecino 64.), Candreva, Antonio (Barbosa 72.), Valero (Icardi 72.), Perišić (Kondogbia 46.) – Éder (Jovetic 64.). Vezetőedző: Luciano Spalletti

Villarreal: Fernández (Barbosa 46.) – Gaspar (Gonzalez 75.), Bonera (Semedo 75.), Ruiz (Torres 82.), Rukavina – Hernández, Castillejo, Trigueros, Fornals (Ünal 66.) – Soldado (Suarez 82), Sansone (Bakambu 66.). Vezetőedző: Francisco Escribá Segura

 Mihók Richárd