Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

„Josétól is tanultam, de…”

Sokféle szempontból pikáns lesz a ma esti Real Madrid – Manchester United Európai Szuperkupa mérkőzés. A szkopjei találkozón ugyanis az angolok kispadján az a José Mourinho ül majd a kispadon, aki korábban évekig vezette a Real Madridot is már.

ramosmourinho001

A találkozás természetesen felkorbácsolja az érzelmeket és az emlékeket. A „Királyiak” jelenlegi mestere, Zinedine Zidane is sokat tanult Mourinhotól, és a gárda jelenlegi keretéből is többen tisztelik őt emberi és szakmai nagyságáért.

A Real igazi legendájává és vezéregyéniségévé éppen a 2010 és 2013 között, azaz a „Special One” regnálása alatt vált Sergio Ramos-ból. A spanyol védő akkoriban lépett a megkomolyodás útjára, amikor a portugál a védelem vitathatatlan vezérévé emelte. Ennek ellenére Ramos a tegnapi nyilatkozatában elmondta, hogy egyáltalán nem emelné ki Mourinhot az eddigi madridi edzői közül:

„Nem hiszem, hogy megváltoztatta a pályafutásomat. Minden edzőmtől tanultam, és José is egyike volt azoknak.” – szúrt oda egy kicsit Ramos, akinek egyébként állítólag Iker Casillas mellett szintén nagy szerepe volt egykori edzőjük 2013-as kirúgásában.

Balogh József