Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zidane: “Továbbra is éhesek vagyunk a sikerre”

Tegnap este a Real Madrid megnyerte az európai Szuperkupát, ahogy azt tavaly is tette. A csapat vezetőedzője, Zinedine Zidane elmondása szerint, nem itt szeretnék abbahagyni a trófeák megszerzését.

583f53813d924beab9e1ca8b95c4266b

Forrás: tribuna.com

A Real Madrid BL-győztesként, a Manchester United pedig az Európa-liga megnyeréséért vehetett részt tegnap este a Szuperkupa-döntőben. Az első félidőben, és a második első felében a habfehér gárda dominálta a mérkőzést, és hiába jött 2-0-ás állásnál Lukaku gólja, az egyenlítés már nem jött össze a Vörös Ördögöknek. Ez volt a Real Madrid kilencedik döntője zsinórban, (Bajnokok Ligája: 2001/02, 2013/14, 2015/16, 2016/17; UEFA Szuperkupa: 2002/03, 2014/15, 2017/18; Klubvilágbajnokság: 2014/15, 2016/17) amit sikerült megnyerniük. A francia tréner viszont elmondta, hogy játékosai az eddig elért eredmények ellenére is éhesek a sikerre, és akik sokkal jobban játszanak és fejlődnek az új rendszerükben.

“Ezt nem fejlődésnek nevezném, hanem inkább kemény munkának. Nagyon tehetséges játékosaink vannak, akikkel mindent megnyerhetünk, és akik továbbra is éhesek a sikerekre. A meccs szinte tökéletes volt, ám a második félidőben kicsit szenvedtünk, de ez normális. Ha Bale helyzete bement volna, le is zárhattuk volna a meccset, de a csapat enélkül is képes volt a győzelemre.”

Ez volt zsinórban a 66. meccs, amelyen a Real Madrid gólt tudott szerezni. Erre eddig még egyetlen klub sem volt képes a futball történetében. Egy ilyen rekorddal szinte legyőzhetetlennek tűnik a királyi gárda, ám Zidane nem gondolja ezt így.

“Nagyon sok kemény ellenféllel fogunk találkozni a szezon során, kezdve most vasárnap a Barcelonával a spanyol Szuperkupában. A felkészülésüknek tökéletesnek kell lennie, a célunk pedig, hogy sokkal jobban játszunk, mint az elmúlt 3 vagy 4 mérkőzésen. A folyamatos győzelmekbe nem lehet belefáradni, de a maihoz hasonló ellenfeleknél kulcsfontosságú az irányítás: nagy nyomást kell helyezni a riválisra, és nem szabad engedni játszani őket.”

A spanyol Szuperkupa első fordulóját vasárnap rendezik meg a Camp Nouban, a visszavágóra pedig augusztus 16-án kerül sor a Santiago Bernabeu stadionban.