Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Törökország: Visszatér a válogatottba a Barca-sztár

A napokban nevezték ki a török válogatott szövetségi kapitányává Mircea Lucescut. A román szakember pedig úgy fest, hogy máris a nyerő útra igyekszik terelni új csapatát, ugyanis a hírek szerint visszacsábította a keretbe az FC Barcelona játékosát, Arda Turan.

Kép: IBTimes

Kép: IBTimes

Törökország a világbajnoki selejtezők I jelű csoportjában szerepel, amelyben őrült harc dúl a horvát, az izlandi, az ukrán és a „félholdasok” között. Júniusban a törökök nem kis meglepetésre gólnélküli döntetlent játszottak a macedónokkal. A remi utózöngéjeként Arda Turan megütött egy újságírót, aminek hatására gyorsan le is mondta a válogatottságot, lévén egy csapatkapitány nem viselkedhet így. A támadó középpályás már akkor hangsúlyozta, hogy szereti a csapatot és az országát, de itt a vége a válogatott karrierjének.

Ám viszonylag gyorsan jött a pálfordulás: Arda újra játékra jelentkezett, miután átbeszélték a helyzetet az új szövetségi kapitánnyal. A 95-szörös válogatott ezt posztolta a Twitteren:
„A Lucescuval folytatott beszélgetés után újra megvizsgáltam a döntést, hiszen egy futballistának tiszteletben kell tartania a nemzeti csapatot. Szeretnék újra a barátaimmal együtt játszani.”.

Európai VB-selejtező zóna I csoport:

euvbicsoport001