Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kiderült, hány meccsre tiltották el Cristiano Ronaldót

A spanyol szövetség nem húzta sokáig a dolgot, és már meg is hozták a döntést Cristiano Ronaldo ügyében, és meghatározták, hogy hány meccses eltiltást kap a portugál játékos. 

nintchdbpict000345542853

Forrás: thesun.co.uk

A spanyol szövetség összesen 5 mérkőzésre tiltotta el Cristiano Ronaldót, miután a portugál a kiállítása után meglökte De Burgos Bengoetxea játékvezetőt a tegnapi Barcelona – Real Madrid spanyol Szuperkupa első meccsén. Ebből egy mérkőzést a Szuperkupa visszavágóján kell letöltenie a kiállítás miatt, a másik négyet pedig a spanyol bajnokság első négy meccsén, ezt már a bíró meglökése miatt. Cristiano Ronaldo így kihagyja a Deportivo La Coruna, a Valencia, a Levante és a Real Sociedad elleni bajnoki mérkőzéseket.

A spanyol szabályok szerint a bíró inzultálásáért 4-12 meccses eltiltást kaphat egy játékos, így Cristiano Ronaldo a legenyhébb büntetést kapta meg. Ezen túlmenően a Real Madridnak ki kell fizetnie egy 1400 eurós bírságot, míg a játékosnak 3005 eurót.

A Real Madrid még fellebbezhet a kiosztott második sárga lap ellen, és ha azt eltörlik, a Szuperkupa visszavágóján akár pályára is léphet a Santiago Bernabeu stadionban.