Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Juve a PSG-ből erősítené a középpályát

Jó hírrel szolgálhatunk a Juventus szurkolóinak. A Lazio elleni Szuperkupa vereséget követően a torinói klub vezetői eldöntötték, hogy még mindenképpen megerősítik a klub keretét a nyári átigazolási szezonban.

matuidi_grimpe_dans_le_top_5_0311063857

Kellemetlen vereséggel kezdte az idényt a Juventus. A szurkolók már korábban is jelezték, hogy szívesen vennék, ha a „Zebrák” vezetői szerződtetnének még egy-két sztárjátékost, akik azonnali erősítést jelentenének a csapat számára.

A kritikusok szerint kiváltképp fontos lenne a középpályás sor izmosítása, ahová nem kevés kiszemelttel hozták hírbe a nyáron a Juventust. Más kérdés, hogy (eddig?) nem sikerült a kinézett „áldozatok” közül megszerezni sem Steven N’Zonzit (Sevilla), sem Kevin Strootmant (Roma), sem Sergi Robertot (Barcelona).

Bár hivatalos megerősítést nem nyert soha, állítólag tavaly az olasz bajnok közel állt ahhoz, hogy leigazolja a Paris Saint-Germain mindenes középpályását, Blaise Matuidit. 2016-ban nem sikerült végül az üzlet, ám könnyen elképzelhető, hogy idén már más lesz a végkimenetel. A 30 esztendős Matuidi ugyanis Unai Emery vezetőedzőnél kiszorult a párizsiak kezdőcsapatából. Ha úgy tetszik, a francia válogatott középpályásnak bizony még ideje is van átgondolni a dolgokat, lévén még több mint két hét van hátra a transzfer időszakból. Matuidi jelenlegi szerződése 2018-is érvényes a PSG-vel, és bár menedzsere, a dörzsölt Mino Raiola szerint nem eladó, könnyen lehet, hogy a franciák meghatódnának egy 30 millió euró körüli ajánlattól. Már ha a Juve illetékesei is hasonlóan gondolkodnak…

Balogh József