Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol csatárt igazolt a Newcastle

A Premier League-be visszajutott Newcastle United spanyol csatárral erősített. A Szarkák 3 éves szerződést kötöttek Joselu-val, aki kölcsönben ezt megelőzően a Stoke-ban szerepelt – igaz, onnan kölcsönben a Deportivo La Corunahoz került – , tehát ligán belül váltott a hispán támadó.

joselu-deportivo-garitano-melJoselu az előző idényben a Stoke-tól a Deportivo La Coruna csapatánál volt kölcsönben (forrás: estadiodeportivo.com)

Joselu, a 27 esztendős spanyol támadó játszott már a Real Madridban, a Celta Vigóban, valamint a Hoffenheim színeiben is. Ezt követően a Hannover csapatánál folytatta, majd 2015-ben került most elhagyott klubjához, a Stoke Cityhez, amely 5,75 millió fontért szerezte meg a német együttestől.

Ezúttal elmondható, hogy ligán belül váltott a spanyol, hiszen a 2017/2018-as szezont már a Premier League-ben megkezdett Newcastle United csapatához igazolt. A Szarkák Joselut 5 millió fontért cserkészték be a Stoke-tól, 3 éves szerződést kötve. Előző klubja a támadót kölcsönadta a spanyol Deportivo La Coruna-nak, melynek színeiben az elmúlt szezonban 6 találatot szerzett 24 pályára lépése alkalmával a hispán. Joselu a Stoke színeiben is ugyanannyiszor talált be, mint a Depor játékosaként.

A Newcastle United edzőjének, Rafael Beníteznek a hatodik nyári szerzeménye Joselu.

A Szarkák újdonsült labdarúgója azt nyilatkozta, hogy nagyon boldog a transzfer miatt, hiszen egy nagy klub igazolta őt le.

A Newcastle United következő meccsére vasárnap kerül sor a szintén másodosztályból feljutott Huddersfield otthonában. A Huddersfield a PL első fordulójában a Crystal Palace vendégeként nyert simán 3-0-ra, míg a Newcastle a Tottenhamet fogadva kapott ki 2-0-ra.

A hír hivatalos forrása

Nagy Dávid