Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: 11 játékos, akikre érdemes lesz odafigyelni a szezonban!

Már a második fordulóját kezdi meg ma a spanyol bajnokság a 2017/18-as szezonban, ahol ismét érdemes lesz figyelni a fiatalokra, akik akár el is vonhatják a figyelmet a liga legjobbjairól. Most 11 játékost fogunk bemutatni posztonként, akik a jövőben átvehetik a legnagyobbaktól a stafétát. 

KAPUS: Kepa Arrizabalaga (Athletic Bilbao)

Képtalálat a következőre: „kepa arrizabalaga”

Forrás: defensacentral.es

A 22 éves baszk hálóőr már az előző szezonban az első számú kapusa lett az Athletic Bilbaónak. Az U21-es válogatottba is behívták, miután 23 clean sheet fűződik a nevéhez az előző idényben. Már a Real Madridnál is felmerült, mint Keylor Navas későbbi helyettese. Arrizabalaga nemcsak magasságával emelkedik ki a többi kapus közül, de kiváló a fizikai állapota és remekül uralja a kapuját.

VÉDŐK: Alvaro Odriozola (Real Sociedad)

Képtalálat a következőre: „Alvaro Odriozola”

Forrás: mundodeportivo.es

A 21 éves jobbhátvédnek még biztosan helye lesz az egyik nagy csapatban a jövőben, ám a Real Sociedad elnöke szerint jelenleg nem eladó. Odriozola az előző szezonban ívódott be a köztudatba, miután ő lett a helyettese a megsérült Joseba Zalduának. A fiatal védő nagyon is bevált, hiszen a rangidős játékost végleg kiszorította a kezdőből. Állítólag már folyamatban van a szerződéshosszabbítása, ami még 5 évre kötné a baszk csapathoz a játékost. Nagyon gyors, és rengeteget fut a mérkőzés elejétől egészen a végéig.

Mauricio Lemos (Las Palmas)

Képtalálat a következőre: „mauricio lemos las palmas”

Forrás: Twitter

A 21 éves középhátvéd fél év kölcsön után a Rubin Kazannal visszatért a Las Palmasba 2016 nyarán, ahol sikerült beküzdenie magát a kezdőcsapatba. Az uruguayi játékosért több Premier League klub is érdeklődött, mivel fantasztikus munkát végzett a kanári-szigetki csapat védelmében az előző idényben. Az egész védelmet uralni tudja, változtatja a pozícióját, pontosan passzol, ám gyakran durva belépőkkel akadályozza meg az ellenfelet, hogy eljusson a kapujukig. Ráadásul a szabadrúgásokban is jeleskedik. Sokan az új David Luizt látják benne, és nem csak a haja miatt…

Theo Hernandez (Real Madrid)

Képtalálat a következőre: „theo hernandez real madrid”

Forrás: fourfourtwo.com

A 19 éves balhátvéd mindenkit lenyűgözött az előző szezonban teljesítményével. Az Atletico Madrid játékosaként az Alavesnél játszott kölcsönben, akik a tabella felsőbb részében foglaltak helyet az idény végén, Hernandez játékának is köszönhetően. A Real Madrid azonnal le is csapott rá, és ki is fizette az Atleticónak a 24 millió eurós kivásárlási árat. Erővel, gyorsasággal és “jó lábakkal” áldották meg, tehát minden a rendelkezésére áll, hogy átvegye majd Marcelo helyét a védelem baloldalán.

KÖZÉPPÁLYÁSOK: Javier Ontiveros (Malaga)

Képtalálat a következőre: „Javier Ontiveros”

Forrás: goal.com

A 19 éves középpályás tavaly robbant be a Malaga első csapatába, és folyamatos játéklehetőséget kapott a jobb oldalon. Nem éppen a leggyorsabb játékos, de a passzokban kiváló. Labdái szinte mindig megtalálják a csapattársakat, és több gólpasszt is adott, az azóta már Evertonban futballozó Sandro Ramireznek. Jó teljesítménye miatt a spanyol U19-es válogatott tagja.

Dani Ceballos (Real Madrid)

Képtalálat a következőre: „ceballos”

Forrás: 90min.com

A tavalyi év egyik legnagyobb meglepetése volt a 21 éves középpályás. Ceballosért a Barca és a Real Madrid is harcban volt, de ő a királyiakat választotta. A játékos a Sevilla nevelőegyesületéből érkezett a Real Betishez, akik nagyon könnyen elengedték krónikus hörghurutja miatt. A Betisnek nagy szüksége is volt rá az előző szezonban, így teljesítménye nem maradt titokban a nagyobb csapatok előtt sem. Miután lecsapott rá a Real Madrid, a nyári U21-es bajnokságon torna játékosának választották.

Pablo Fornals (Villarreal)

Képtalálat a következőre: „Pablo Fornals”

Forrás: sofoot.com

A 21 éves spanyol középpályásnak remek szezonja volt a Malagában, amire a Villarreal is felfigyelt, majd le is igazolták 12 millió euró ellenében. Játéka talán egy másik ex-malagás, Isco játékoséhoz hasonlít: magabiztos labdatartás, gyönyörű cselek jellemzik, csak úgy, mint a távoli lövésekből születő góljai. Emellett a védekezésben sem rossz, kiválóan tudja elvenni a labdát az ellenfél támadóitól. Nagyon úgy tűnik, hogy még nagy dolgok várnak rá a jövőben.

Mikel Oyarzabal (Real Sociedad)

Képtalálat a következőre: „Mikel Oyarzabal”

Forrás: marca.com

A Real Sociedad második nagy fiatal reménysége. A 20 éves játékos még David Moyes edzősége alatt debütált a felnőtt csapatban 2015 októberében. Oyarzabal onnatól kezdve alapembernek számít a csapatban. A technikailag nagyon képzett szervező középpályás többnyire a baloldalon érzi jól magát. Teljesítményével kivívta magának a válogatottságot is, így már csak idő kérdése, hogy mikor fogja felfedezni egy top klub a játékost.

Carlos Soler (Valencia)

Képtalálat a következőre: „carlos soler valencia”

Forrás: valenciafc.com

A Mestalla nem éppen a legjobb terep mostanában arra, hogy valaki berobbanjon, ám a 21 éves szervező középpályásnak ez sikerült, miután a szezon második felében debütált a felnőtteknél. Solert még a Manchester Uniteddel is szóba hozták, de inkább meghosszabbította a a szerződését a Valenciával, ahol már 7 éves kora óta focizik. Szeret a középpálya közepén játszani, mélyről megindulni, ráadásul futni is tud. Jelenleg 25 millió euró körül értékelik, de ha még szerezne néhány gólt, ez is emelkedhet a jövőben.

TÁMADÓK: Adalberto Peñaranda (Malaga)

Képtalálat a következőre: „penaranda malaga”

Forrás: malagafc.com

A 20 éves venezuelai játékos 2015-ben érkezett Európába az Udinese csapatához, de rögtön kölcsön is adták fél évre a Granadának, majd miután visszatért, eladták a Watfordnak. Ők is kölcsön adták a Granadának, utána régi olasz csapatának is, majd az előző szezonban ismét visszakerült a La Ligába, a Malagába. Peñaranda több funkciós támadó, bárhol tud játszani elől, talán Neymar fiatalkori játékát idézi. A következő szezont ismét a Malagánál fogja tölteni.

Marco Asensio (Real Madrid)

asensio-1

Forrás: goal.com

Talán az ő neve cseng a legjobban a fiatal játékosok között. Asensio berobbant a Real Madridba miután visszakerült a kölcsönből, és azóta már több emlékezetes megmozdulása és gólja is volt. Elég csak a nemrég játszott két Szuperkupa meccsre gondolni a Barcelona ellen, vagy a Bajnokok Ligája döntőjében lőtt góljára. Hatalmas tehetség, gyors, tud cselezni, és nagyon jó szeme van a lehetőségek feltérképezéséhez. Ő lehet Cristiano Ronaldo utódja a Real Madridnál. Vajon a habfehér gárda tudta 2014-ben, hogy ekkora tehetséges vásárolnak mindössze 4,5 millió euróért?