Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern München: Sanches a Premier League-ben folytatja – HIVATALOS

A portugál válogatott tavalyi Eb-felfedezettje a tegnapi napon aláírt az új klubjához. Állítólag az egyelőre csak kölcsönbe távozó Renato Sanches a walesi Swansea együtteséhez igazol.

Renato-Sanches

A 2016-as kontinenstornán feltűnő Sanches alig egy esztendőt követően máris elkívánkozott a Bayern Münchentől, ugyanis az előző idényhez hasonlóan idén sem számított rá alapemberként Carlo Ancelotti vezetőedző. Pedig a portugál tehetség valószínűleg kicsit több lehetőségre számított, amikor tavaly nyáron 35 milliót adtak érte a bajorok nevelőklubjának, amely a Benfica volt.

Értesüléseink szerint Sanches csak akkor maradt volna Münchenben, ha garanciát kap arra, hogy több szerepet kap az öregedő Bayernben. Ancelotti azonban azt nyilatkozta, hogy felőle maradhat a középpályás, de semmit sem tud ajánlani neki, ami biztatná.

Este vált hivatalossá, hogy Sanches új helyen próbálkozhat, hogy alig 20 évesen már másodjára indítsa be a pályafutását. A hivatalos közlés szerint A Swansea bármiféle vásárlási kötelezettség, illetve opció nélkül veszi kölcsön a luzitán titánt a 2017-18-as szezon egészére.

Apró érdekesség, hogy a “Hattyúk” jelenlegi menedzsere nem más, mint Paul Clement, aki korábban együtt dolgozott Ancelottival másodedzőként a Bayernben, a Real Madridban, a Paris Saint-Germainben és a Chelsea-ben is.

Balogh József