Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Mexikó kvalifikálta magát, míg USA kikapott! – videóval

A világbajnoki-selejtezők részeként a CONCACAF-zónában is zajlottak ma hajnalban meccsek v.Mexikó újból győzött, és ezzel már kijutott a vb-re! Az Amerikai Egyesült Államok labdarúgó-válogatottja is pályára lépett. A jenkik az idén nyáron aratott Gold Cup diadal után először játszottak. A vége nem lett olyan örömteli, mint a fentebb említett torna kimenetele, és a nagy rivális sikere, ugyanis Dempseyék hazai környezetben kaptak ki kettővel. Honduras is pályán volt, mely értékes pontokat zsebelt be, és tapad USA-ra!

IMG_20170902_055436Mexikó ugyan csak egy góllal nyert, de ez a győzelem most mindennél többet ért – a közép-amerikaiak ott vannak a jövő évi vb-n! (forrás: twitter.com/miseleccionmx)

Az észak-és közép-amerikai (CONCACAF) zóna vb-selejtezős csoportjában USA nagy riválisa, az éllovas Mexikó is pályára lépett. Az ellenfél a szívós Panama volt, ám végül csak érvényesült ezen a találkozón a papírforma, a mexikóiak pedig a második helyezett Costa Ricát (amely keddi ellenfelük lesz) 3 ponttal előzik meg. Mexikó a második félidő elején szerzett előnyt, Lozano pedig jó cserélnek bizonyult, ugyanis az 51. minutumban lépett pályára, majd két perccel később ő szerzett előnyt válogatottjának! Ez az egy találat döntött a mexikóiak pedig ennek köszönhetően kvalifalták magukat az oroszországi vb-re!

Mexikó – Panama • 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Lozano (53.), ill.


 

IMG_20170902_044114Hiába a Gold Cup-siker, USA ezúttal hazai pályán kapott ki (forrás: twitter.com/MLS)

USA a New York Red Bulls stadionjában, közel 27 ezer néző előtt fogadta Costa Rica nemzeti csapatát, az északiaknak ez volt az első fellépésük – ahogy a vendégeknek is – a Gold Cup óta. A júliusi diadal viszont már a múlté, a Costa Rica-iak győzelmét, egyben a jenkik vesztét Marco Ureña okozta. Az MLS-ben szereplő San José Earthquakes labdarúgója elsőként a 30. percben köszönt be, miután jó labdát kapott, amivel jól lépett túl a vedokon és a jobb oldalról volt eredményes (0-1), majd a 82. minutumban újból egy rés maradt USA védelmében a két védő között, megint jött a jó passz Ureña pedig eldöntötte a meccset (0-2)! Két szép gól, s csupán két-két kaput eltaláló lövés, ám aligha bánják ezt a Costa Rica-iak, ugyanis a jenkiket idegenben tudták legyűrni, ezzel együtt borítva a papírformát. Costa Rica a második a csoportban, kedden pedig az éllovas Mexikóval meccsel, s ez a két válogatott már szinte tutira ott van a jövő évi vb-n, míg a harmadik helyezett USA, és a mögötte álló Honduras azonos, 8-8 ponttal állnak. A jenkik jelenleg szintén egyenes ágon jutnának ki jelen állás szerint a világbajnokságra, míg a csoport negyedik helyezettje pótselejtezőt vív majd. Bruce Arena legénysége mellett még Hondurason kívül Panamának is reális esélye van az oroszországi világeseményre való kijutásra. USA is játszik még kedden, amikor is épp a mögöttük álló Honduras lesz a legutóbbi Gold Cup-győztes ellenfele. Azon a találkozón szintén USA mellett szól a papírforma, de a mai történéseket is látva, bármire van esély, de Honduras sikere Dempseyék ellen nagyobb szenzáció lenne, mint Navasék mai diadala. Costa Rica ezzel együtt a mostani sikerével ugyanolyan arányban győzte le az észak-amerikaikat, mint USA nyert ellenük a Gold Cup-on júliusban a torna elődöntőjében.

USA – Costa Rica • 0-2 (0-1)
Helyszín: Red Bull Arena, Harrison – 26.500 néző
Gólszerzők: – , ill. Urena (30., 82.)

https://youtu.be/w2x5iudmU1Y


USA és Mexikó meccsei között pályán volt egymás ellen Trinidad és Tobago, valamint Honduras válogatottja. Ezen a találkozón sem sorjáztak a kaput eltaláló lövések, összesen 2-2 jött össze, viszont a helyzet kihasználás hasznos volt, ám a vendég hondurasiak örülhettek a végén, akik viszont már az első játékrészben ellőtték puskaporukat. A szünet után a hazaiak tizenegyesből szépítettek, de pontot menteni már nem tudtak az egy-egy kiállítást is hozó selejtezőn – a hazaiak részéről a piros lapot begyűjtő Jones csupán 11 percet töltött a pályán, míg Izaguirre a második sárgáját bezsebelve volt kénytelen elhagyni a pályát. Honduras ezzel a sikerével pontszámban beérte USA-t, és negyedik helyen áll, azaz jelenleg pótselejtezős, s egy ponttal előzi a mögötte álló Panamát.

Trinidad és Tobago – Honduras • 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Joevin Jones (67. – büntetőből), ill. Lopez (7.), Elis (16.)
Kiállítás: Alvin Jones (57.), ill. Izaguirre (65.)


A CONCAF-zóna világbajnoki-selejtezős csoportjának az állása

IMG_20170902_053244

Nagy Dávid