Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

„Majdnem azon a szinten, mint az Eb-n…” – Fernando Santos

Végig uralta a magyarok elleni összecsapást Portugália, amely ugyan győzött, de a végén Fiola Attila döntetlenre menthette volna az összecsapást.

Labdarúgó vb-selejtezõ - A portugál válogatott sajtótájé

Nehéz mérkőzésre számított Fernando Santos, a portugálok kapitánya, s várakozását igazolta is az összecsapás, bár a magyar együttes emberhátrányban volt kénytelen játszani – a ráadást idevéve – több, mint egy órán keresztül. „Nehéz meccs volt, számítottam rá, hogy nagyon nehéz lesz. Apró kis meglepetéssel állt elő Storck, nem számítottunk a két csatárra. Jól reagáltunk, az első félórában 6-7 nagy helyzetünk volt. A kiállítás után esetlenné vált a játék mindkét oldalon – értékelt Santos. – Feszülten játszották végig a csapatok a szünetig a meccset. Lehiggadtunk, meg is szereztük a vezetést. Utána visszavettünk, bár nem ezt kértem. Szerettük volna növelni az előnyünket. Megérdemelten nyertünk, sok helyzetünk volt emberelőnyben is. A magyarok fizikálisan erősek voltak, nehéz volt a középpályán felvenni velük a párharcot. Andorra következik, ahova busszal megyünk, nehéz lesz, a magyarok is kikaptak, mindenki dolgát megnehezítik. Svájccal csak utána foglalkozunk. Nem szoktam foglalkozni a bíróval. Nem láttam még a tévében a kiállítást. A magyar válogatott jól játszott, ezzel a játékkal Svájc ellen is lehet esélye a magyar csapatnak. Végig domináltuk a mérkőzést, igazságos az eredmény. A magyarok olyan szinten játszottak, mint az Eb-n.”

Ezzel Portugália életben tartotta csoportelsőségről szőtt álmait, amelyet a záró körben Svájc ellen szerezhetnek meg, ha addig nem botlik a helvét gárda.

~GS~