Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: a horvátok meglepően szűken, de verték Koszovót – videóval

A tegnap esti zágrábi heves esőzés miatt ma délutánra halasztották a 22. percben félbeszakított Horvátország – Koszovó vb-selejtezőt az I-csoportban. A papírforma jött, de a két válogatott előző, egymás elleni selejtezős meccséhez képest épphogy nyertek a horvátok.

Croatia+v+Kosovo+FIFA+2018+World+Cup+Qualifier+R_9bUDp6PnGlRakitic és társai épphogy legyőzték Koszovót (forrás: zimbio.com)

A 22. percben tegnap este félbeszakított találkozót ma délután folytatták, azaz a horvátok 24 órán belül kétszer is “fogadták” a koszovói nemzeti csapatot.

Az első félidő hátralévő részében nem igazán – ahogy a meccs további perceiben sem – voltak nagy helyzetek, de egy azért akadt még a szünet előtt is. A 24. minutumban a szöglet utáni labdára Perisic érkezett, de lövése sokkal fölé ment.

A folytatásban már sokkal dominánsabb volt mezőnyben (is) Horvátország válogatottja, s a szünet után nem sokkal Perisic megint megpróbált gólt lőni, de az 50. percben a labda mellé ment! A 67. minutumban Pivaric is bevette volna a koszovói kaput, de ő is mellé lőtt. Majd jött végül a hazaiak által várva várt gól! A 74. percben Modric szabadrúgásból beívelt labdáját Vida csúsztatta be, aki négy év után először volt eredményes címeres mezben (1-0)!

Ez a találat végül három pontot ért a horvátoknak, akik újra az élre álltak, ám meglepően szűken nyertek, főleg ahhoz viszonyítva, hogy Koszovóban 6-0-ra győzték az odavágón mostani ellenfelüket.

Horvátország – Koszovó • 1-0 (0-0)
Helyszín: Stadion Maksimir, Zágráb. Vezette: Stefan Johannesson (svéd)
Gólszerzők: Vida (74.), ill.
Sárga lapok: Pivaric (90.), ill. Muriqi (65.), Vojvoda (83.)
Kiállítás:

Horvátország: Subasic – Vrsaljko, Lovren, Vida, Pivaric – Kovacic (Badelj, 55.), Modric – Brozovic (Kalinic, 72.), Rakitic (Kramaric, 55.), Perisic – Mandzukic. Szövetségi kapitány: Ante Čačić

https://youtu.be/_UHMhMNP7B0

Az I-csoport állása 6 fordulót követően

IMG_20170903_162549

Nagy Dávid