Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PSG: Draxler nem fél Neymaréktól

Julian Draxler a német válogatottnak egyelőre(?) kihagyhatatlan tagja, és mivel Joachim Löw szövetségi kapitány tisztában van a támadó-középpályás kvalitásaival nem kell félnie a mellőzéstől. Azonban klubjában már más a helyzete a korábbi Schalke játékosnak.

draxler

A 23 esztendős Draxler idén januárban szerződött óriási reményekkel a VfL Wolfsburg együttesétől a francia főváros büszkeségébe. Azonban az első félév stabil játéklehetőségei után az új idényre csak egyre inkább beszűkülni látszanak a lehetőségei.

Az Arsenal hiába próbálta meg „kimenekíteni” a PSG-ből a transzferszezon utolsó pillanatában is Draxlert, a német csillag nem hagyta meggyőzni magát, és igyekszik megküzdeni helyéért a csapatban. A francia klubhoz nyáron érkező Neymar már egyébként is nehéz helyzetbe hozta őt, ám a hírek szerint Kylian Mbappé (Monaco) múlt heti leigazolásával szinte már reménytelen a helyzete. Draxler az eddigi négy bajnokin összesen mindössze 12 percet töltött a pályán két becserélése alkalmával. Ennek ellenére a 35-szörös válogatott karmester optimistának igyekszik tűnni:
„Párizsból egy olyan jelzést küldtek, amivel számolhatok. Neymar és Mbappé, közülük az egyik az egyik legjobb játékos a világon, míg a másik az egyik legnagyobb tehetség a világon. De ezek a dolgok egy ekkora klubbal járnak. Számomra a változás nem jelent problémát. Amennyire én tudom, Párizsban számítanak rám. Nem akartam elhagyni a klubot, mert küzdeni akartam. Nincs különleges státusom ebben a csapatban, a céljaimért meg kell küzdenem. Így is fogok tenni. Nagyon örülök, hogy ilyen társakkal játszhatok együtt a csapatban.” – nyilatkozta Draxler, a Sport Bildnek.

Hamarosan a PSG-nek egyébként nagy szüksége lehet Draxlerre, ugyanis a német játékos régi ismerősével találkoznak a Bajnokok Ligájában, vagyis a Bayern Münchennel.

Balogh József