Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: igazi slágermérkőzésekkel indul a csoportkör

Tartalékosan lép fel a tavalyi döntős Juventus a Nou Campban, Rómába látogat az Atlético, visszatérnek az angol gigászok, megkezdi menetelését a Neymar és Mbappe vezette PSG – lássuk mi várható a csoportkör első játéknapján!

neymarbl

(Fotó: uefa.com)

A-csoport

A Manchester United 644 napos kihagyás után tér vissza a legjobbak közé, (vagy ahogy Mourinho fogalmazott, “természetesen környezetébe”), az pedig nem is kérdés, hogy ebből a csoportból a továbbjutás kötelező. Az első kihívó a svájci bajnok Basel, akiknél elsősorban a korábban a Chelsea-nél megbukó Ricky van Wolfswinkel góljaiban bíznak: a holland a svájci bajnokságban hét meccsen hét gólnál tart. Az ő semlegesítésének a feladata pedig Chris Smallingra és a nyáron igazolt Victor Lindelofre vár majd, miután Eric Bailly, valamint a hétvégi Stoke elleni döntetlen alkalmával nagyot hibázó Phil Jones is eltiltását tölti.

A csoport másik összecsapását a Benfica és a CSZKA Moszkva vívja: a papíron esélyes vendéglátónál a sérülések jelenthetnek gondot elsősorban, az alapemberek közül Lubomir Fejsa és Jardel is sérült, többek játéka pedig kérdéses. 

B-csoport

Bár a Celticet irányító Brandon Rodgers fogadkozik, hogy csapata nem ijed meg a vendégségbe érkező PSG-től, a francia gigász ellen természetesen bőven van mitől (kitől) tartaniuk a skótoknak: a hétvégi könnyed, 5-1-es Metz elleni győzelem újabb erődemonstrációt hozott, az új igazolás Kylian Mbappe pedig első meccsén természetesen be is talált, Neymar játékára pedig nehéz jelzőket találni. A PSG-nél egyébként Ángel Di María lesz az egyetlen fontos hiányzó, de Julian Draxler személyében elég jó helyettese van az argetinnak…

A csoport másik nehézsúlyú versenyzője, a Bayern az Anderlechtet fogadja majd: Carlo Anchelotti tanítványai a hétvégén a Hoffenheim otthonában szenvedtek váratlan vereséget, így a belga bajnok ellen valószínűleg igyekszenek majd bizonyítani, csak kisiklás volt a bajnoki kudarc. Ebben pedig Arthuro Vidal eltiltása sem gátolhatja meg őket.

Bayern Muenchen Training And Press Conference

James Rodriguez és Robert Lewandovski (Fotó: uefa.com)

C-csoport

A C-jelű kvartett lehet az egyik legizgalmasabb csoport, az első játéknapon pedig ennek jegyében össze is csap a Roma és az Atlético Madrid. A Matracosok gyengébben indították a bajnokságot -három forduló után már két vereségük van-, de a BL-ben ettől függetlenül mindig számolni kell kell velük. Rómában mindazonáltal motivált és pihent ellenfél várja majd a tavalyelőtti döntőst, a Farkasok hétvégi Sampdoria elleni bajnokiját ugyanis elhalasztották.

A másik találkozó a csoportból ennél jóval egyoldalúbbnak ígérkezik: a visszatérő Chelsea a BL-újonc Qarabag ellen melegíthet be a másik két rivális elleni párharcokra.

D-csoport

A játéknap slágermérkőzése természetesen a Juventus vendégjátéka a Barcelona otthonában. Ahogy azt már tegnap megírtuk, a tavalyi ezüstérmes nem túl pozitív előjelekkel készül a csoportrangadóra, hiányozni fog ugyanis sérülés miatt a csapatból Giorgio Chiellini, Mario Mandzukic, Claudio Marchisio és Semi Khedira is, Juan Cuadrado pedig eltiltását tölti. Így a védelemben olyan, eddig a Juventusban kevesebbet bizonyító játékosokra várhat majd a Barca megállításának feladata, mint Daniele Rugani vagy Mehdi Benatia. A Dybala körüli találgatások szintén aligha tesznek jót a csapatnak, igaz, az argentin mindent megtett, hogy elejét vegye a Barca-pletykáknak.

A túloldalon ellenben jó hangulatban várhatják az összecsapást az Espanyol elleni városi rangadó behúzása után, melyen az új igazolás, Ousmane Dembele is gólpasszt adott csereként beállva. A Camp Nou-ban pedig mindenképpen ők lesznek az esélyek a tartalékos olaszok ellen: hazai pályán 21 meccse nem találtak legyőzőre a Bajnokok Ligájában.

A csoport másik találkozóján az Olimpiakos és a Sporting feszül egymásnak, annak a találkozónak vélhetően a csoportharmadik hely szempontjából lesz majd nagy jelentősége.

dybala

Paulo Dybala a figyelem középpontjában a Barca elleni derbi előtt (Fotó: uefa.com)

A játéknap programja:

A-csoport
20.45: Benfica–CSZKA Moszkva
20.45: Manchester United–Basel (Tv: Film Mania)
B-csoport
20.45: Bayern München–Anderlecht (Tv:Sport2)
20.45: Celtic–Paris Saint-Germain
C-csoport
20.45: Chelsea–Qarabag
20.45: Roma–Atlético Madrid (Tv: Sport1)
D-csoport
20.45: Barcelona–Juventus (Tv: M4 Sport)
20.45: Olympiakosz–Sporting CP

Lasányi Csaba