Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PSV megtörte a Feyenoord sorozatát a derbin! – videóval

A holland Eredivisie ötödik fordulójában máris csúcsrangadóra került sor a vasárnapi játéknapon. A címvédő Feyenoord a PSV Eindhoven otthonában vendégeskedett a vasárnapi zárómérkőzésen.

liveblog-eredivisie-psv-vroeg-voorsprong-in-topper-feyenoord

Címvédőhöz méltóan kezdte az új bajnoki idényt a Feyenoord együttese, akik mind a négy mérkőzésüket megnyerték az új idényben. A PSV Eindhoven a legutóbbi fordulóban a Heerenveen otthonában szenvedte el első vereségét az új idényben ezzel pedig a mérkőzést megelőzően csak a hatodik helyen álltak a tabellán. A tavalyi szezonban a rotterdamiak mindkét mérkőzésüket megnyerték a PSV ellen, legutóbb 1-0 arányban győztek az eindhoveniek otthonában Botteghin hajrában szerzett góljával. A PSV számára az új idényben nagyon hamar véget ért a nemzetközi szereplés, miután az Európa-liga selejtezőjében a horvát Osijek ellen kettős vereséggel búcúsztak a hollandok. A Feyenoord a hétközben a Bajnokok Ligája csoportkörébe tért vissza hosszú idő után, a Manchester City ellen hazai pályán egy négyest kaptak a rotterdamiak.

Szinte még bele sem vetették magukat a csapatok a derbibe, a hazaiak máris megszerezték a vezetést a találkozó második percében Pereiro révén, aki Locadia passzát váltotta gólra. Az első negyedóra végén a vendégek Berghuis révén válaszolhattak volna, Zoet azonban a helyén volt és hárította a rotterdamiak kísérletét. A találkozó 16. percében Berghuis és De Jong csúszott csúnyán össze aminek következtében De Jong nem tudta folytatni a játékot és hordágyon kellett elhagynia a játékteret. A mérkőzés 29. percében ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást a Feyenoord. A megítélt szabadrúgást Toornsta remekül tekerte kapura, ami a keresztlécről vágódott le. A 34. percben előbb Locadia majd Lammers került helyzetbe, de mindkét játékos kihagyta ziccerét. Öt perccel a félidő vége előtt Locadia lövése csattant a kapufán, majd a 44. percben Kuipers második sárga lappal kiállította Berghuisot és idő előtt mehetett zuhanyozni a holland középpályás.

xxl

Fordulást követően az vendégek játékán nem látszott, hogy egy emberrel kevesebben futballoznak. A címvédő Feyenoord ugyanis a második játékrészben gólveszélyesebben futballozott, először az 55. percben Toornstra lövésénél kellett játékba avatkoznia Zoet kapusnak. Három perccel később ismét a vendégek veszélyeztettek, Botteghin fejesét bravúrral hárította Zoet ismét. A találkozó 66. percében újabb komoly lehetőséget szalasztott el a címvédő, El Ahmadi lövése éppenhogy elkerülte a kapu jobb oldalát. Egy perccel később ismét a Feyenoord előtt adódott komoly egyenlítési lehetőség, Boetius remekül tekerte el a labdát a jobb alsó irányába, Zoet azonban ezúttal is bravúros mozdulattal hárított. A 70. percben már sokadik helyzetét puskázta el a Feyenoord, ezúttal Toornstra közvetlen közelről durrantott fölé. Tíz perccel a vége előtt El Ahmadi távolról is megpróbálkozott, lövése nem sokkal a kapu bal oldala mellé szállt.

PSV Eindhoven – Feyenoord 1-0 (1-0)
Helyszín:  Philips Stadion, Eindhoven, Vezette: Kuipers
Gólszerzők: Pereiro (2.),
Sárga lapok: Bergwijn (50.), Ramselaar (87.) ill. Berghuis (17.), Van der Heijden (23.), Haps (61.), Toornstra (68.)
Kiállítás: ill. Berghuis (44.)

PSV: Zoet – Brenet, Isimat-Mirin, Schwaab, Arias – Hendrikx, Van Ginkel, Pereiro (Rosario 86.) – Locadia, De Jong (Lammers 19.), Bergwijn (Ramselaar 60.). Vezetőedző: Cocu

Feyenoord: Jones – Diks, Botteghin, Van der Heijden (Vente 84.), Haps (Basacikoglu 72.)- Toornstra, El Ahmadi, Vilhena – Berghuis, Kramer (Amrabat 46.), Boetius. Vezetőedző: Van Bronckhorst

https://www.youtube.com/watch?v=VQRjX4vyuhA

https://www.youtube.com/watch?v=3Gz4HE66AwY

Képek: PSV twitter oldal

Ondik Gábor