Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Agüero már a jövő héten rekorder lehet

Sergio Agüero rendesen kivette a részét a Watford ellen 0:6-ra megnyert mérkőzésen. A Vicarage Road-on háromszor is betalált az ellenfél kapujába.

letöltés

A mesterhármas azt jelenti, hogy Sergio Agüero-t már csak egy hajszál választja el attól, hogy ő legyen a klub történetének legeredményesebb csatára. Jelenleg a dobogó legfelső fokán még Eric Brook áll a maga 177 találatával. Ő 1928 és 1929 között ontotta a gólokat a Manchester City mezében. A csapattal 1934-ben megnyerte az FA-kupát, majd 3 évvel később bajnoki címet is ünnepelhetett.

Agüero-t már csak 3 találat választja el attól, hogy megdöntse Brook rekordját, és a City történetében ő legyen a legeredményesebb góllövő. Ez a rekord akár már a következő mérkőzésen is megdőlhet, abban az esetben, ha az argentin hozza a Watford elleni formáját, és egy újabb mesterhármassal kápráztatja el a közönséget.

Guardiola a Manchester Evening News-nak adott interjújában elmondta, hogy reméli, hogy kellőképpen meg tudják ünnepelni ezt a mérföldkövet, ami mind Agüero, mind a csapat életében nagyon fontos szerepet tölt be.

A katalán mester érkezésével veszélybe került az argentin helye a csapatnál, és sokáig kérdéses volt, hogy a 2017/18-as szezont egyáltalán még Manchesterben kezdi-e meg. Gabriel Jesus érkezése sem javított az ügyön. Azonban eddig úgy tűnik, hogy minden rendben. Agüero mindent megtesz azért, hogy Guardiola és a szurkolók is elégedettek legyenek a teljesítményével. Ha ilyen ütemben fogja szórni a gólokat, akkor nem lesz kérdés az, hogy helye van-e a klub legendájának a kezdő tizenegyben.

kép: reutersmedia

Nagy Gábor