Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Nehezen, de legyőzte a Sevilla az újoncot – videóval

A spanyol bajnokság vasárnapi játéknapján kora délután a Girona fogadta a Sevilla együttesét. Az újonc csapat méltó ellenfele volt az andalúziai csapatnak, és egy 90. perces büntetővel még pontot is szerezhettek volna ellenük, de végül a Sevilla győzedelmeskedett. A másik mérkőzésen a Las Palmas az Athletic Bilbaóval találkozott és le is győzte, ami az első veresége volt a baszk csapatnak a szezonban.

w_900x700_17162840gir-sevjornada4-0063

Forrás: laliga.es

Girona – Sevilla: 0-1 (0-0)
Gólszerzők:ill. Muriel (69.)
Sárga lap:  Juanpe (25.), Espinoza (67.) ill. N’Zonzi (21.), Corchia (45.), Carrico (71.), Lenglet (85.), Vazquez (90.)
Kiállítás: – ill.

Nem a kis csapat érzését keltette az újonc Girona a Sevilla ellen. Ahogy tudtak, próbáltak támadni, és nem beállni védekezni. A mérkőzés első nagy helyzete a 27. percben volt, amikor egy beadás után N’Zonzi ugrott a legmagasabbra, ám a fejest  Gorka Iraizoz bravúrral védeni tudta. 10 perccel később a Girona került közel a gólszerzéshez, miután Nogue lövésévével a kapufát találta el.

A második félidőben,  a 47. percben megint a Girona jött ki jobban egy támadásnál, ám Juanpe lövése ha centikkel is, de elkerülte a kaput. Az 52. percben már a Sevilla alakított ki helyzetet, amikor a beívelt labdára Muriel érkezett, ám a kolumbiai lövését k tudta védeni a kapus. Kiegyenlítetten folytatódott a játék, amiből végül a Sevilla jött ki jobban, hiszen a 69. percben megszerezték a vezetést. Franco Vazquez passzolta Luis Muriel elé a labdát, aki Gorka Iraizoz mellett briliánsan lőtt a kapu bal oldalába. A vége felé több volt a Girona helyzet, amjd a 90. percben ott volt a lehetőség a katalán csapat előtt, hiszen Vazquez rúgása után tizenegyest ítélt a játékvezető. Nogue állt a labda mögé, de csak a felső lécet találta el. Hiába hajtott az újonc csapat, nem tudtak már meglepetést okozni.

Las Palmas – Athletic Bilbao: 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Remy (87.) ill. –
Sárga lap: Calleri (58.), Tannane (63.) ill. Laporte (60.), Aduriz (64.), Vesga (77.)
Kiállítás: – ill. –

Nem igazán bírt egymással a két csapat már az elejétől. A kisebb-nagyobb helyzetek mindkét oldalon megvoltak, de nem volt túl izgalmas a mérkőzés. Az első komolyabb helyzet a Las Palmas nevéhez köthető a 7. percben, amikor Alen Halilovic kapott pontos passzt, majd a felső léc alá célzott, de Arrizabalaga épp bele tudott még érni a labdába. Nagyobb lehetőség az első félidőben nem történt.

A második játékrészben is ott folytatódott a játék, ahol abbahagyták. Aztán a meccs vége felé a Las Palmas egyre jobb lett, és több komoly helyzetet is kialakítottak. A 80. percben Jonathan Viera szöglete után  Lemos fejelngetett de centikkel a kapu mellé ment a labda, aztán a 83. percben Oussama Tannane szakadt le a védőjéről, majd a lövése csak egy hajszállal kerülte el a bal kapufát. A 87. percben azonban már nem volt baj a pontossággal, hiszen megszerezték a vezetést. A Chelsea korábbi játékosa, Remy szlalomozott át a védőkön, majd a labdát a jobb alsó sarokba lőtte be Arrizabalaga mellett. A Bilbao erre már nem tudott válaszolni, így a Las Palmas zsebelte be a három pontot.