Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Csúcsrangadó a Bundesliga hétközi fordulóján – előzetes

Délután kezdetét veszi a német élvonalbeli labdarúgó bajnokság 5. fordulója. A mérkőzések sorát a Borussia Mönchengladbach – VfB Stuttgart találkozó nyija meg 18:30-as kezdettel.

bundesliga3wallpaper

Bundesliga 5. forduló

Kedd
szept. 19. 18:30 Borussia Mönchengladbach – VfB Stuttgart (Eurosport 2)
szept. 19. 20:30 FC Schalke 04 – Bayern München (Eurosport 2)
szept. 19. 20:30 Wolfsburg – Werder Bremen
szept. 19. 20:30 Augsburg – RB Leipzig

A forduló nyitányán a felemás rajtot vevő Mönchengladbach csapata a Stuttgarttal csap össze. Ezután következik a valódi ínyencség: a német futball egyik legnagyobb rangadójának számító FC Schalke – Bayern München találkozó. A gelsenkircheni együttes rég nem látott jó formának örvend a szezon kezdetén, ami nem mondható el a bajor csapatról. A meccs pikantériája, hogy a Bayern München nemcsak David Alaba, Juan Bernat, Jerome Boateng és Arjen Robben játékát kénytelen nélkülözni, hanem tegnapi sérülésének köszönhetően nem lesz ott a keretben a korábbi Schalke-kapus Manuel Neuer sem. A hazaiak nyilatkozataikban is hangsúlyozták, hogy most meg akarják fogni a rekordbajnokot.

Az újonnan kinevezett Martin Schmidt a mindössze 1 pontos Bremen elleni kezdheti meg wolfsburgi pályafutását. Nehéz meccs vár Gulácsiékra: a lipcsei csapat a rajtot igencsak elkapó Augsburg otthonába látogatahol legutóbb az 1. FC Köln csapata vérzett el.

Szerda
szept. 20. 18:30 1. FC Köln – Eintracht Frankfurt (Eurosport 2)
szept. 20. 20:30 Freiburg – Hannover 96
szept. 20. 20:30 Hertha BSC – Bayer 04 Leverkusen
szept. 20. 20:30 Hamburger SV – Borussia Dortmund (Eurosport 2)
szept. 20. 20:30 1. FSV Mainz – 1899 Hoffenheim

A már említett kölni csapat első pontjait szeretné megszerezni az 5. fordulóban, de nem lesz könnyű dolguk ebben: a Jonas Hector-t nélkülözni kényszerülő csapat ellenfele a tavalyi kupadöntős Eintracht Frankfurt lesz. Az André Breitenreiter kezei alatt remeklő Hannover az egyelőre még nyeretlen Freiburg otthonába látogat, ahol kisebbfajta csoda kéne ahhoz, hogy a vendégek pont(ok) nélkül távozzanak.

Dárdaiék az Olympiastadionban fogadják a hétvégén magára találó Bayer Leverkusen-t, ez is egy valódi parázs német rangadónak ígérkezik. A 4 mérkőzésen 10 gólt szerző és egyet se kapó listavezető Borussia Dortmund csapata Hamburgba látogat, ahol tovább akarja növelni előnyét az üldözőkkel szemben. Erre van is sansz, ugyanis a HSV csapata előző két mérkőzését egyaránt rúgott gól nélkül veszítette el. A hétvégén a Hertha-val leixelő Hoffenheim a Mainz ellenében gyarapítaná pontjainak számát, azonban a valószínűleg a hazaiak is igencsak hajtani fognak, ugyanis egyetlen győzelmük mellett csupán 3 vereséggel “büszkélkedhetnek” a 2017-18-as szezonban.