Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Húzd le a bajorokról a bőrnadrágot!” – Kihívóra talált a Bayern München?

A német élvonalbeli labdarúgó bajnokságot, azaz a Bundesliga-t már hosszú évek óta egyetlen csapat dominálja, ám sokak szerint ez lehet az az év, amelyben megszakad a Bayern München jó szériája. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a bajorok csupán a másodikok a tabellán a Schalke együttesével holtversenyben, megelőzi őket a Hannover, és a meccshátrányban lévő Dortmund is odaérhet a dobogóra ma este (rajtuk kívül további 5 csapat is lőtávban van). A legambíciózusabb kihívónak a gelsenkircheni együttes tűnik, akik tegnapi nyilatkozataikban erősítették meg bajnoki reményeiket…

schalke2

Valami nagyon készül a Ruhr-vidéken… (kép forrása: facebook.com/S04)

A tegnapi Werder Bremen elleni győzelmet követően igencsak feltüzelt hangulatú nyilatkozatok hagyták el az FC Schalke 04 legmeghatározóbb alakjainak száját. A jó hangulat oka nemcsak a győzelem volt, hanem az is, hogy a csapat rég nem látott rakéta-rajtott vett: 4 forduló után 3 győzelemmel és 1 vereséggel a dobogó harmadik fokán állnak. A következő ellenfél a hétközi fordulón pedig nem más lesz, mint a szintén 9 pontos címvédő Bayern München, akik Gelsenkirchenbe látogatnak kedden. A bomba formában lévő Schalke-nek valószínűleg ez lesz a legkitűnőbb alkalma a döcögős játékot mutató bajorok önbizalmának derékba törésére. A szurkolók sem vélekednek erről másképp, a brémai meccs végén ugyanis a következőt skandálták: “Húzd le a bajorokról a bőrnadrágot!”

De lássuk, mit szólnak ehhez a kiváló lehetőséghez a királykék csapat Bayern-szimpatizánsnak nem igazán mondható tagjai:

Guido Burgstaller (csatár, osztrák, 28): “Nincs veszítenivalónk. Azt akarjuk, hogy a Bayern szenvedjen.”

Leon Goretzka (támadó középpályás, német, 22): “Széles mellel kell pályára lépnünk egy ilyen győzelem után kedden.”

Breel Embolo (csatár, svájci, 20): “Ki ellen is játszunk kedden?” (irónia – a szerk.)

Domenico Tedesco (vezetőedző, német, 32): “Ha hazaértünk az első dolgunk lesz, hogy 3 órát végigvideózunk. Aztán jöhet egy-két Bayern meccs ráadásnak.”

Sikerülni fog vajon a bravúr, és még közelebb kergetik Carlo Ancelotti-t a menesztéshez a ruhr-vidéki fiatalok, vagy egy méretes zakóba szaladnak majd bele ezzel a mentalitással? Kedd este minden kiderül majd…