Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligakupa: az Arsenal és az Everton is hozta a kötelezőt – videóval

Az Arsenal az Emiratesben győzött a Sir Alex Ferguson fia által vezetett Doncasterrel szemben, még az Everton a tavaly még PL-ben vitézkedő Sunderlandet ütötte ki. Így mindkét csapat ott van a legjobb 16 között a Carabao kupában. 

walcott

Arsenal – Doncaster 1-0 (1-0)
Helyszín: Emirates Stadium
Gólszerzők: Walcott (25.) ill. –
Sárga lapok: ill. Mason (68.)
Kiállítva:

Arsenal: Ospina – Chambers (Dasilva 46.), Mertesacker, Holding – Nelson (Willock 84.), Wilshere, Elneny, Maitland-Niles – Sanchez, Walcott (Iwobi 84.) – Giroud Vezetőedző: A. Wenger

Donchester: Lawlor – Blair, Butler, Whiteman, Wright – Kongolo, Mason, Coppinger (Mandeville 62.), Rowe, Houghton (Alcock 63.) – May (Marquis 77.) Vezetőedző: D. Ferguson

Óriási fölénnyel indított a hazai gárda, lényegében a Doncasternek esélye sem volt “felocsúdni” próbálkozós próbálkozást követett az Arsenalnál, még lövést lövés. Ennek a nagy nyomásnak a 25. percben aztán meg is lett az eredménye. Alexis Sanchez és Theo Walcott parádés összjátékából. A chilei egy szemet gyönyörködtető átadást adott Walcottnak, aki nem is hibázott a kapussal szemben, ezzel pedig meglet a várva várt előny. A folytatásban a játék képe nem sokban változott, ám újabb gólt már nem tudtak szerezni az “Ágyúsok”, így ezzel az 1-0-ás haza előnynel vonulhattak a felek a szünetre. A második játékrészben aztán már nem volt akkor a hazai nyomás, így a Doncaster is elkezdhette játszani a játékát, ami kisebb helyzetekig is vezetett, azonban reális veszélyt egyik sem jelentett a mérkőzésen eddig unatkozó Ospina kapujára. A mérkőzés végéhez közeledve az Arsenal az egy gólos, cseppet sem megnyugtató előny tudatában, nem törte össze magát és mint később kiderült nem is kellett, mivel maradt az 1-0-ás hazai előny, ami végeredmény is lett. Darren Ferguson tehát nem tudott kibabrálni Arsene Wengerrel, ám nem vallott szégyent.

Everton – Sunderland 3-0 (1-0)
Gólszerzők:
Calvert-Lewin (38.,51.), Niasse (82.) ill. –

A finoman szólva sem legjobb periódusát élő Everton szerda este a Sunderland ellen nem nagyon kérdezett, hanem focizott. Méghozzá óriási fölényben. Ronald Koeman csapata nem sok esélyt adott a “Fekete Macskáknak”, ám a fölény ellenére, csak a 38. percben lett meg a fontos hazai gól, Calvert-Lewin révén. A második játékrészben folytatódott a hazai nyomás a Goodisonban, mi több a Calvert-Lewin show is, ugyanis az 51. percben ismét eredményes volt a fiatal angol szélső. A mérkőzés végéhez közeledve a 82. percben még a csereként beállt Niasse is betalált, ezzel végleg felrakva az i-re a pontot.

Mérkőzések összefoglalója:

Hamarosan…

Képek forrása: twitter.com/Carabao_Cup, twitter.com/Arsenal