Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligakupa: Máris kiesett a Liverpool és a Stoke City is! – videóval

Az Angol Ligakupa harmadik fordulójában az élvonalbeli klubok csatlakoztak a sorozathoz. A játéknap egyik legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzése az élvonalbeli Leicester és Liverpool összecsapása volt.

3000

Elképesztő iramban vette kezdetét a találkozó. Jürgen Klopp nem a legtartalékosabb kezdőt küldte pályára, ugyanis ott volt a kezdőben az új szerzemények közül Solanke, Robertson és Oxlade- Chamberlain is. A találkozó hatodik percében a vörösök máris ziccerben találták magukat, pontosabban Oxlade-Chamberlain hagyott ki óriási gólszerzési lehetőseget, miután az egyik hazai védő becsúszva blokkolta az angol válogatott lövését. Három perccel később Coutinho lövését védte bravúrral Hamer. A folytatásban is a liverpooliak játszottak komoly fölényben és a 17. percben ismét Coutinho villant meg, azonban ezúttal is a hazaiak hálóőre hárított. A 22. percben a vendégek fiatal támadója Solanke is helyzetbe került, de ő sem tudta megtörni a gólcsendet távoli bombájával. Félórányi játékot követően a Liverpool előtt adódtak komoly lehetőségek és az első félóra végén Oxlade-Chamberlain ziccerét is bravúrral hárította Hamer immáron sokadjára. Az első félidő végén Coutinho labdájából Solanke került ziccerbe, de a fiatal támadó elkapkotda és csúnyán fölé durrantott.

Fordulást követően is a vörösök irányítottak azonban Coutinho nélkül a támadójáték vérszegényebb lett és kevesebb lehetősége is volt a második félidőben Klopp együttesének. A második játékrészben a rókák megtáltosodtak és az 55. percben Gray kis híján megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A találkozó 65. percében Okazaki góljával a hazaiak szereztek vezetést, ami a liverpooli játékosokat nagyon megfogta és nem is tudtak újítani a vörösök. A hajrára hiába küldte be a hosszú idő után újra egészséges Danny Ings-t a vendégek mester, ő sem tudott csodát tenni.  A hajrában Slimani végleg megpecsételte a Liverpool sorsát és egy remek lövéssel lőtte tovább a Leicestert az algériai. A játéknap további mérkőzései sem múlhattak el komolyabb meglepetés nékül, ugyanis a szintén élvonalbeli Stoke City is kiesett méghozzá a másodoszályú Bristol City otthonában. Az élvonalbeli klubok rangadóján melyet a PL-ben nyeretlen Crystal Palace és az újonc Huddersfield vívott egymással a Palace nyerte 1-0-ra, ezzel pedig Roy Hodgson második tétmérkőzését már sikerrel abszoloválta a hazaiak kispadján. A Boro idegenben az Aston Villa otthonában harcolta ki a továbbjutást.

Leicester City – Liverpool 2-0 (0-0)
Helyszín: King Power Stadium, Leicester, Vezette: Attwell
Gólszerzők: Okazaki (65.), Slimani (78.)
Sárga lapok:  Iborra (90.) ill. Grujic (57.), Klavan (75.)
Kiállítás: 

Leicester City: Hamer – Chilwell, Dragovic, Morgan, Amartey – Gray, Iborra, Ndidi (Choudhoury 84.), Albrighton – Slimani, Ulloa (Okazaki 53.). Vezetőedző: Shakespeare

Liverpool: Ward – Flanagan, Gomez, Klavan, Robertson – Wijnaldum (Ings 73.), Henderson, Grujic – Oxlade-Chamberlain, Solanke, Coutinho (Woodburn 46.). Vezetőedző: Klopp.

https://www.youtube.com/watch?v=1_IdtPJ37K8

Aston Villa (II.) – Middlesbrough (II.) 0-2
Bournemouth – Brighton 1-0, h.u.
Brentford (II.) – Norwich (II.) 1-3
Bristol City (II.) – Stoke City 2-0

Burnley – Leeds United (II.) 2-3, h.u.
Crystal Palace – Huddersfield 1-0
West Ham – Bolton (II.) 3-0

Wolves (II.) – Bristol Rovers (III.) 1-0 , h.u.

Képek: theguardian.com

Ondik Gábor