Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kane duplájával londoni derbit nyert a Spurs! – videóval

A Premier Leauge hatodik fordulóját szombat kora délután egy londoni rangadó nyitotta meg, méghozzá a Tottenham a West Ham otthonába látogatott. Harry Kanéknek volt miért visszavágni hiszen tavaly ebben a stadionban szenvedtek vereséget, ami a bajnoki címébe került a Spursnek. 

2017-09-23T121358Z_1575944814_RC1656479220_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-WHU-TOT

Mauricio Pochettino csapata kicsit beragadt a rajtnál, ám az ő szemszögükből szerencséjükre, most nem az új “hazai” pályájukon a Wembleybe lesz a mérkőzés, hanem a csoda szép Olimpia Stadionban. A “Kalapácsosoknál” sincs minden rendben, Bilic alakulata a kiváló keret ellenére nem tudott eddig összeállni, ám egy Spurs elleni győzelem átbillenthette őket a holtponton. A legutóbbi mérkőzést ebben a stadionban a West Ham nyerte meg ami Pochettinóék bajnoki címébe került.

A mérkőzés komoly taktikai csatát hozott már a mérkőzés elejétől kezdve. Az első negyedóra után hiába birtokolta többet a labdát Pochettino együttese, ez helyzetekben nem igazán mutatkozott meg. A középpályán komoly taktikai csata folyt, mindkét csapat a másik hibájára várt és inkább átlövéseket és távoli próbálkozásokat láthatunk az első félórában. Az első igazán komoly lehetőségre közel 34 percet kellet várnunk, ekkor egy labdavesztést követően a hazaiak védelme kerül komoly bajba, miután Eriksen remekül indította a jobbszélen Allit aki kiválóan centerezett középre, a remek ütemben érkező Kane pedig a hálóba fejelte a Spurs vezető találatát. A gól megzavarta a hazaiakat és hátul egyre több hibát vétettek Bilic tanítványai. Négy perccel később ismét Eriksen indította a vendégek pompás támadását, ezúttal Vertonghen-t ugratta ki a dán labdazsönglőr aki Dele Alli elé passzolt aki nagy ziccerben találta magát, Hart bravúrjára nagy szükség volt azonban a kipattanó az üresen álló Kane elé pattant akinek nem volt nehéz dolga és az üres kapuba vágta a Spurs és önmaga második gólját is a találkozón.

852207044

Fordulást követően a hazaiak aktívabbak lettek, de ez sem volt elég ahhoz, hogy átjátsszák a remekül szervezett Spurs védelmet és helyzeteket alakítsanak ki. A második félidő első helyzetére egészen az 59. percig kellett várni, ekkor a vendégek jutottak szabadrúgáshoz a tizenhatos sarkáról. A megítélt pontrúgást Harry Kane végezte el, szépen húzott a játékszer a jobb alsó felé ami végül a jobb kapufán csattant, a kipattanót pedig Eriksen a jobb alsóba vágta, Hart ezúttal is tehetetlen volt. Nem sokkal később ismét közelkerült a mesterhármashoz Kane, de ezúttal is kiszorított helyzetből a kapufát találta telibe. A 66. percben felpörögtek az események a vendégek kapujánál is és egy beívelt szögletet követően Fonte ívelt középre amit Chicharito Lloris kapujába  fejelt védhetetlenül. A 70. percben a vendégek komoly esélyt kínáltak a hazai együttesnek, hogy drámaira fordítsák az utolsó 20 percet miután Aurier felelőtlenül hat percen belül két sárgát is összeszedett, Oliver játékvezető pedig idő előtt az öltözőbe küldte lehiggadni. A hajrában meglehetősen eseménytelenül pörögtek a percek, mindössze a 79. percben adódott komolyabb gólszerzési lehetősége a hazai együttesnek, de Chicharito középre tartó lövése nem okozott komolyabb gondot Lloris számára. Három perccel a vége előtt a drámaira fordult a véghajrá miután a cserekén beálló Masuaku középre ívelt labdáját Kouyate fejelte a Tottenham kapujába. A végén a hazaiak komoly nomás alá helyezték a Spurs kapuját, de az egyenlítés már nem sikerült Bilic együttesének.

West Ham – Tottenham 2-3 (0-2)
Helyszín: Olympic Stadium, London, Vezette: Oliver
Gólszerzők: Chicharito (66.), Koyuate (87.) ill. Kane (34., 38.), Eriksen (60.)
Sárga lapok: Chicharito (81.), Ayew (90+3.), Reid (90+6.), Carroll (90+6.) ill. Aurier (64.), Llorente (90+6.)
Kiállítás: ill. Aurier (70.)

West Ham: Hart – Ogbonna, Reid, Fonte (Masuaku 74.) – Cresswell, Noble, Kouyate, Zabaleta – Arnautovic (Ayew 66.), Chicharito, Antonio (Carroll 28.). Vezetőedző: Bilic.

Tottenham: Llrois – Alderweireld, Sanchez, Vertonghen – Aurier, Sissoko (Trippier 73.), Dier, Davies – Eriksen (Winks 73.), Alli, – Kane (Llorente 89.). Vezetőedző: Pochettino.

https://www.youtube.com/watch?v=Ob5IBMqIpEs

Képek: premierleague.com

Ondik Gábor