Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Piqué: “Nem mi vagyunk a rosszfiúk!”

A Barcelona ma 3-0-ra verte a Las Palmas gárdáját, de Katalóniában természetesen a függetlenségért való küzdelem a mai nap legfontosabb témája. A zavargások miatt zárt kapuk mögött megrendezésre kerülő mérkőzés után Gerard Piqué könnyeivel küszködve  nyilatkozott a történtekről és a katalán függetlenség kérdéséről.

pique

(Fotó: Barca Galaxy/Twitter)

“Nehéz nap volt. A képek a spanyol gárdával és a rendőrökkel magukért beszélnek.” – mondta a történtekről a válogatott hátvéd. “Rohamrendőrség? Sejtettem, hogy meg akarják akadályozni a népszavazást, de azt hittem békésen teszik majd. Legalább mindenki láthatta…Ettől pedig csak tovább romlik a helyzet és még tovább növekszik a feszültség Spanyolország és Katalónia közt”

Ahogy a katalán vezetés, Piqué is a Franco-rezsimet használta párhuzamként: “Mi, katalánok, nem a rosszfiúk vagyunk. Csak szavazni szeretnénk – lehet igennel, nemmel, vagy sehogy sem, lényeg, hogy te dönthetsz. A Franco-rezsimben volt ilyen, hogy ezt nem tehettük meg, ezt a jogunkat pedig meg kell védenünk.”

A Barca sztárja nem győzte hangsúlyozni mennyire büszke katalán származására, melyet a mai napon minden eddiginél erősebben átérzett. “Nagyon büszke vagyok Katalóniára, a katalán népre. Megérdemlik a legjobbat, azok után, amilyen békésen viselkedtek.” – méltatta a referendumért kiállókat.

Piqué azt is elmondta, ha kell, és a szövetség vagy a kapitány úgy látja jónak, akár a spanyol válogatottat is hajlandó otthagyni, de egyelőre úgy gondolja, erre valószínűleg nem kerül sor.

Íme a teljes interjú, spanyolul tudók értelemszerűen előnyben: