Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es vb: USA a házigazda elleni sikerével rajtolt! – videóval

Ma kezdetét vette Indiában az U17-es labdarúgó-világbajnokság, amely egészen október végéig tart majd az ázsiai országban. Ma az A-, valamint B-csoport küzdelmeit bonyolították le. USA simán verte a házigazdát, míg a másik kvartett meccsén Paraguay játszott egy sokgólos meccset.

IMG_20171006_192540A fiatal jenkik simán legyűrték a házigazdát a nyitányon! (forrás: twitter.com/FIFAcom)

U17-es világbajnokság, India – A-csoport, 1. forduló

A házigazda India első csoportmeccsére USA ellen került sor. A papírformának megfelelően a jenkik domináltak, a félidő végén talált csak kaput India, de az nem volt veszélyes. Annak ellenére, hogy fölényben játszottak az amerikaiak az előnyüket nem akcióból szerezték meg, hanem büntetőből a 30. percben Sargent révén. Az első játékrész 1-0-s tengerentúli előnnyel ért véget.

A szünet után nem kellett sok ahhoz, hogy USA még inkább érvényesíteni tudja az akaratát. A jenkik előnyét Durkin duplázta meg az 51. percben. A kegyelemdöfést a hajrában Carleton vitte be, ezzel az amerikaiak sima háromgólos sikert arattak a vb rendezője felett.

India – USA • 0-3 (0-1)
Gólszerzők: -, ill. Sargent (30. – büntetőből), Durkin (51.), Carleton (84.)


A kvartett másik, korábbi mérkőzésén Kolumbia csapott össze Ghánával. A találkozó végül mindent eldöntőnek bizonyuló találata a szünet előtti hajrában született meg. A 39. percben Ayiah labdáját Sadiq juttatta a kapuba, ezzel az afrikaiknak három pontot szerezve. Ghána egyébiránt 1991-ben, és 4 évvel később már diadalmaskodott a korosztályos világeseményen, persze most még nagyon távol van ettől az első meccsén győztes együttes.

Kolumbia – Ghána • 0-1 (0-1)
Gólszerzők: -, ill. Sadiq (39.)

Az A-csoport állása az 1. fordulót követően

IMG_20171006_191916


U17-es világbajnokság, India – B-csoport, 1. forduló

Döntetlennel indultak a B-csoport küzdelmei, ugyanis Új-Zéland és Törökország osztozott a pontokon. Az első játékrészben a törökök kerültek előnybe, Kutucu 18. percben szerzett találata révén. A fordulás után Mata 58. minutumban jegyzett találata ért végül pontot, ám a hosszabbításban, a 96. percben az óceániai gólszerzőt kiállították!

Új-Zéland – Törökország • 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Mata (58.), ill. Kutucu (18.)
Kiállítás: Mata (90+6.), ill.


A csoport későbbi meccsén Paraguay játszott Mali ellen. A dél-amerikai válogatott két gyors góllal 5 perc leforgása alatt a 17. minutumban már 2-0-ra vezetett! Előbb Galeano volt eredményes, majd Sanchez Cohener is bevette az afrikaiak kapuját az első gólszerző passzából! Mali nem hagyta azonban magát, és három perccel a paraguayiak második találatát követően szépített Drame, majd N’diaye a 34. minutumban egyenlített! Négygólos döntetlennel zárult ezt követően az első félidő.

Továbbra is maradt mozgalmas a találkozó, ugyanis a folytatásban jött az újabb gól, amire nem kellett túlzottan sokat várni. Az 55. percben tizenegyesből szerzett előnyt Paraguay Francisco Rodriguez révén! Viszont a végéig már több találat nem esett, így egy izgalmas meccsen 3-2-es paraguayi siker született Mali ellen.

Paraguay – Mali • 3-2 (2-2)
Gólszerzők: Galeano (12.), Sanchez-Cohener (17.), Francisco Rodriguez (55. – büntetőből), ill. Drame (20.), N’diaye (34.)

A B-csoport állása az 1. fordulót követően

IMG_20171006_191931

Nagy Dávid