Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Falcao gólja is kevés volt Kolumbiának – videóval

Rendkívül izgalmas mérkőzésekkel folytatódott a világbajnoki selejtezősorozat Dél-Amerikában és az eredményeket elnézve ez az izgalom csak fokozódni fog az utolsó fordulóban…

sa

A három klasszis közül csak Alexis örülhetett igazán (forrás: espn)

Venezuela – Uruguay 0-0
Gólszerzők: –

Az uruguayiak a csoportban már biztosan utolsó Venezuelához látogattak, annak tudatában, hogy győzelemük világbajnoki kijutást érne. A végig a Cavani-Suárez kettőssel rohamozó “Celeste” a játék képe alapján azonban a döntetlennel sem lehet túlságosan elégedetlen, hiszen nem sikerült óriási helyzeteket kialakítaniuk, míg Venezuela becsülettel harcolt utolsó hazai csoportmeccsén és végül megérdemelten tarotta otthon az 1 pontot. Uruguay az utolsó fordulóban a 9. helyezett Bolíviát fogadja annak tudatában, hogy a mérkőzés végkimenetelétől függetlenül legrosszabb esetben pótselejtezős helyen végeznek.

A mérkőzés összefoglalója:

*   *   *

Kolumbia – Paraguay 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Falcao (79.) ill. Óscar Cardozo (89.), Sanabria (90+2.)

Kolumbia annak tudatában fogadta Paraguayt, hogy győzelemük automatikus részvételt jelentene a jövő évi világbajnokságra. A játék képe sokáig ennek megfelelően alakult, több, mint kétszer többet volt a hazaiaknál a labda, a vezető gólra azonban a 79. percig várniuk kellett, ekkor Falcao emelt szépen a kapus fölött a hálóba. A hátralévő pár percben Paraguay minden mindegy alapon rohant előre, hiszen nekik az életben maradás volt a céljuk, ehhez azonban három pontra lett volna szükségük. Ehhez az első lépést a 88. percben tették meg, saját térfelükről a kapus által felívelt szabadrúgást Ospina, a hazaiak kapusa gyengén ütötte ki, a kavarodás után pedig Cardozo elé került a labda, aki nem hibázott. És ha ez nem lett volna elég, a hosszabítás második percében egy ártalmatlannak tűnő vendég támadás után ismét csak Ospina bizonytalankodott, a róla kipattanó labdát Sanabria juttatta a kapuba, teljes megdöbbenést okozva alighanem egész Kolumbia népének. Az utolsó fordulóban Kolumbia Peruba látogat (nem akármilyen mérkőzésre van kilátás), míg Paraguay Venezuelát fogadja, és a többi mérkőzés eredményétől függően akár még a kvalifikáció is összejöhet számukra.

A mérkőzés góljai:

*   *   *

Chile – Ecuador 2-1 (1-0)
Gólszerzők: E. Vargas (22.), Alexis (86.) ill. Ibarra (84.)

Chilében a hazaiak a kijutásra még szintén – bár főleg csak matematikailag – esélyes Ecuadort fogadták. Jól is indult számukra a találkozó, a 22. percben Edu Vargas szép támadás után talált a hálóba. A találkozó végig meglehetősen kiegyenlített mederben folyt, amikor is a vége előtt hét perccel az ecuadoriak egy hosszú kapuskirúgás után egyenlíteni tudtak, jókora hidegzuhany volt ez a már a meccs végét váró hazaiaknak. a “la Roja” azonban – Kolumbiával ellentétben – nem rogyott össze a vendégek egyenlítő góljától, sőt, Vidal agresszív labdaszerzése után Gutiérrez lövését még hárította az ecudori kapus, a kipattanó labdát viszont Alexis már nem hibázta el, megszerezve Chilének a létfontosságú három pontot. Chile az utolsó fordulóban Brazíliába látogat, míg Ecuadornak matematikai esélye sem maradt a továbbjutásra.

A mérkőzés góljai:

 

A dél-amerikai selejtező csoport állása egy fordulóval a vége előtt:

tabella

(eredmények.com)

(zp)