Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kirúgták a horvát szövetségi kapitányt!

Mint ismeretes, Horvátország tegnap este mindössze egy 1-1-es döntetlent játszott Finnország ellen, rendkívül nehéz helyzetbe hozva saját magukat a világbajnoki kvalifikáció szempontjából…

2181744-45592290-2560-1440

Luka Modric nem véletlenül fogta a fejét a tegnap esti döntetlen után (forrás: eurosport.com)

Egy esetleges győzelemmel a horvátok Izlanndal holtversenyben vezetnék az I-csoportot és valamivel nyugodtabban készülhetnének a hétfői, Ukrajna elleni idegenbeli találkozóra. Azonban a finnek utolsó percben szerzett gólja mindent keresztülhúzott, olyannyira, hogy a horvát szövetség vezetői a kapitányváltást találták a legjobb megoldásnak, és megköszönték Ante Cacic munkáját. A horvátok a vártnál gyengébben teljesítenek a Vb-selejtezőkön, kikaptak Izlandon és Törökországban is, valamint a többi mérkőzésüket is csak nagy nehezen, többnyire egy góllal sikerült megnyerniük.

Cacic helyettese várhatóan a nap folyamán bejelentésre kerül, valószínüleg a Zlatko Dalic, Nenada Gracana, Matjaza Keka hármasból ül majd valaki a kispadon az utolsó fordulóban.

Hétfőn tehát ki-ki összecsapásra kerür sor Ukrajnában a hazaiak és Horvátország között, a találkozó tétje minden bizonnyal a második hely, hiszen Izland két ponttal előzi meg mindkét csapatot a tabellán, a szigetországiak pedig a csoportban utolsó helyet elfoglaló Koszovót fogadják majd hazai pályán.

(zp)