Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es vb: a hajrában győztek a németek; rangadót nyertek a brazilok – videóval

Túl vagyunk az indiai U17-es labdarúgó-világbajnokság második játéknapján is. Rangadóval kezdtek a brazilok, akik a spanyolokat tudták legyőzni, míg a németek a hajrában nyertek az első körben.

IMG_20171007_185544A fehérmezes németek végig domináltak, de Costa Rica jól állta a sarat több alkalommal is (forrás: twitter.com/DFB_Team_EN)

A német korosztályos válogatott a C-csoport esélyeseként kezdte meg szereplését a vb-n Costa Rica ellen.

Már a legelején betalálhatott volna Costa Rica, de megúszták a németek, majd az európaiak dominanciája következett, ám ez azonnal nem párosult eredménnyel, de így is a 21. percben előnybe került Németország, amikor is Arp az elvetődő kapus fölött emelte be a labdát (1-0)! Nem volt ezután sem megállás, tovább nyomtak a németek, viszont a szünetig már nem változott az eredmény.

A második félidőben ott folytatták a németek, ahol az elsőben abbahagyták, de Costa Rica állta a sarat, olykor pedig az európaiak hibázták el a gólszerzési lehetőséget. Azonban hiába robogott előre Németország, a semmiből egy szép góllal egyenlítettek a Costa Rica-iak Gomez Rodriguez révén a 64. percben (1-1)! A hajrában újból góllá érett a németek fölénye, Awuku találatával pedig a 89. minutumban eldőlt a meccs (2-1)!

Végig kimagasló teljesítményt nyújtott a német válogatott, viszont Costa Rica nagyon jól védekezett, így mindkét csapatnak a játékában van potenciál a következő meccsekre tekintve.

U17-es világbajnokság, India • C-csoport, 1. forduló
Németország – Costa Rica • 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Arp (21.), Awuku (89.), ill. Gomez Rodriguez (64.)

https://youtu.be/yhq-dLD5EIg


Az Irán – Guinea találkozó első félidejében nem esett gól, viszont az afrikaiak domináltak a szünetig. Ez azonban magában mit sem ért, ugyanis a fordulást követően az irániak találtak be kétszer is! Előbb Sayyad volt eredményes az 59. percben, majd tizenegy perccel azután büntetőből duplázta meg Sharifi az iráni előnyt Camara kiállítását követően. A végén során jött még egy gól, melyet ismét Irán szerzett, Karimi révén pedig úgy tűnt, kialakult végeredmény, ám egy perccel később jött a szépítés! Touré 91. percben szerzett találatával pedig 3-1 lett a végeredmény, így az ázsiai ország korosztályos válogatottja gyűjtötte be a három pontot.

U17-es világbajnokság, India • C-csoport, 1. forduló
Irán – Guinea • 3-1 (0-0)
Gólszerzők: Sayyad (59.), Sharifi (70. – büntetőből), Karimi (90.), ill. Touré (90+1.)
Kiállítás: – , ill. Camara (69.)

A C-csoport állása az 1. fordulót követően

IMG_20171007_185232


 IMG_20171007_173528A brazilok fontos sikert ünnepelhettek (forrás: twitter.com/FIFAcom)

Megkezdte szereplését Indiában az U17-es vb-n a korosztályos világesemény második legsikeresebb válogatottja is, azaz Brazília, amely Spanyolország ellen játszott rangadót.

A brazilok már hamar betaláltak, igaz Wesley a saját kapujába juttatta a labdát az 5. percben (0-1). Ezek után viszont megrázta magát a korosztályos Selecao, amely 20 perccel később már egalizált is Lincoln révén (1-1), a félidő végére pedig fordítani is tudott Paulinho jóvoltából (2-1)! A vége is 2-1 maradt, ugyanis a második játékrészben gól nem esett, csak helyzetek adódtak, de így is fontos sikert aratott a brazil válogatott, amely bizakodva várhatja a folytatást.

U17-es világbajnokság, India • D-csoport, 1. forduló
Brazília – Spanyolország • 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Lincoln (25.), Paulinho (45+1.), ill. Wesley (5. – öngól)


Az első félidő hajrájában alakított ki olyan helyzeteket az afrikai csapat az Észak-Korea – Niger meccsen, ami kaput is talált, ám gól nem esett a szünet előtti percekben sem, így 0-0-s állással ért véget a C-csoport ezen találkozójának első fele.

Viszont a fordulás után a továbbra is domináló nigeri válogatott betalált, Abdourahname révén módosult az eredmény az 59. percben (0-1)! A lefújásig már nem is változott az állás, így az afrikai válogatott nyerte meg ezt az összecsapást.

U17-es világbajnokság, India • D-csoport, 1. forduló
Észak-Korea – Niger • 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – , ill. Adbourahname (59.)

A D-csoport állása az 1. fordulót követően

IMG_20171007_185050

Nagy Dávid