Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: újabb világbajnok együttes a torna fedélzetén! – videóval

Ugyan előzetesen egy kicsit nagyobb verseny volt beharangozva, végül a spanyol válogatott már az utolsó előtti fordulóban felülkerekedett az olasz nemzeti csapaton. A belső feszültségektől sem mentes „Vörös Fúria” tegnap este ugyanis egy fontos győzelemmel biztosította be világbajnoki részvételét.

spanyolVSalbánia001

A politika sajnos bekígyózott a sportba, és bár maga Gerard Piqué megadta rá a bőséges okot, valójában a spanyol szurkolók többsége tolerálta játékát, és nem tette ki gyűlöletének a Barcelona védőjét. A viszonylag kevés füttyszót a házigazda egy gyorsan kiharcolt győzelemmel köszönte meg az alicante-i stadionba kilátogatónak.

2010 világbajnoka ugyanis alig félórányi játékot követően alakította ki a végeredményt, azaz lényegében Lopetegui mester tanítványai már a szünetre is csak azért vonultak le, hogy jegyfoglalást intézzenek Oroszországba, jövő nyárra. Sorrendben előbb Rodrigo (Valencia), Isco (Real Madrid), majd Thiago Alcantara talált be a nem túl acélos albánoknak. A folytatásban a csak kicsit tartalékos spanyolok ráérősre vették a figurát, és végül megtartva a becsülettel kiharcolt félidei eredményt jöhettek le a pályáról a 90 perc leteltével. Újabb világbajnok harcolta ki a jövő évi VB-szereplést!

Spanyolország – Albánia 3-0 (3-0)
Helyszín: José Rico Pérez Stadion (Alicante); Vezette: Alekszej Eszkov (orosz)
Gólszerzők: Rodrigo (16. perc), Isco (24.), Alcantara (27.), ill. –
Sárgalapok: Piqué (48. perc), David Silva (64.), ill. Llullaku (14.), Xhaka (26.), Kace (29.), Grezda (47.), Hysaj (70.)

https://www.youtube.com/watch?v=H138IvLGJog

Az első játékrész a várakozásoknak megfelelően indult, csakhogy az olasz válogatott mindig képes meglepetést okozni, mind pozitív, mind negatív értelemben. Most ez utóbbi ütött be. Pedig a szünetig minden klappolt a négyszeres világbajnok számára. Igaz, nem az elől rohamozni próbáló Insigne-Immobile kettős tudott betalálni, őket ugyanis kegyetlenül visszafogták a macedónok. A szünet előtti hajrában lábbal(!) talált be a nem éppen gólérzékenységéről híres Juventus védő-istenség, Giorgio Chiellini.
A Serie A veterán Goran Pandev és társai nem igazán voltak veszélyesek az olasz kapura, csak a folytatás után. Az Újpestet a nyáron elhagyó Enis Bardhi viszont jelezte Buffonnak, hogy szeretné bevenni a kapuját, ám a Levante középpályásának ez nem jött össze. Azonban a második félidőben mégiscsak egyenlíteni tudtak a macedónok, a torinói közönség legnagyobb bánatára. Pandev beadását Trajkosvki zúdította a hazai kapuba.
A döntetlen azonban senkinek sem lett jó eredmény: Olaszország már csak a pótselejtezőben bízhat, míg Macedónia számára már garantált az ötödik a csoportban.

Olaszország – Macedónia 1-1 (1-0)
Helyszín: Stadio Olimpico (Torino); Vezette: Tiago Martins (portugál)
Gólszerzők: Chiellini (40. perc), ill. Trajkovski (77.)
Sárgalapok: Parolo (69. perc), ill. Spirovski (53.), Hasani (61.)

https://www.youtube.com/watch?v=UKQ6YAlyUGI

A csoport harmadik meccsén egy teljesen tétnélküli összecsapáson Izrael egy nagyon szerény, és nagyon sovány győzelmet aratott Liechtensteinben.

Liechtenstein – Izrael 0-1 (0-1)
Gólszerző: – ill. Tibi (21. perc)

A csoport állása:

gcsop001

Balogh József