Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

„Egy pont kell!” – svájci lapszemle

Ahogy a kapitány, úgy a sajtótermékek is kissé bosszúsak a két bekapott gól miatt, ám mindenképp pozitívumként említik, hogy kedden elég egyetlen pontot szerezni a portugálok ellen.

2018 World Cup Qualifications - Europe -Switzerland vs Hungary

„Gála Magyarország ellen”, „Igazi show-műsor”, „Készen állunk!” – ilyen és ehhez hasonló címekkel jelentek meg a vasárnapi napilapok, és az internetes portálokon írt cikkek. Megtehetik, lévén a magyar válogatott csak széljegyzett volt Bázelben szombat este. Igaz ez még akkor is, ha Guzmics Richárd és Ugrai Roland révén két gólt is szerzett nemzeti csapatunk. „Nagyon büszke vagyok csapatomra. Ilyen hozzáállással kell megvívnunk az utolsó csoportmeccsünket is. Az egész első félidőben mi domináltunk. Ami a felállást illeti, már a meccs előtt teljesen világos volt, hogy Dzemaili, Mehmedi és Ricardo Rodrígiez nem fog játszani, nehogy sárga lapot kapjanak, így Portugália ellen teljes a keretünk.” – idézi Vladimir Petkovicsot a Blick, aki hozzátette, Shaqiri játékkedve miatt volt végig a pályán.

A kimaradó Valon Behrami a 20min.ch-nak értékelte a látottakat. „Ha ilyen jól megy a csapatnak, a jövőben is a lelátóról nézem majd a meccseket.” A lap megjegyzi, hogy a 18. percben Gulácsi hibája után nyílt ki a svájci gólcsap, ráadásul ezzel az önbizalomnövelő sikerrel „remek teljesítménnyel fordult rá a célegyenesre a válogatott. A tribünön a portugál megfigyelők vakarhatják a fejüket.” Utalva arra, hogy nem lesz egyszerű dolguk Cristiano Ronaldóéknak kedden.

A 24heures.ch szerint bíztak Andorrában, ám borítékolható volt, hogy a portugálok behúzzák azt a találkozót, így Lisszabonra maradt a döntés.

~GS~