Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Portugália: Ronaldo nem volt 100%-os

Az Európa-bajnok portugál válogatott nagyon egyszerű helyzetben van: legalább három góllal kell megvernie kedden a selejtező csoportját vezető Svájcot, az automatikus világbajnoki részvételért. Természetesen ehhez a vendégeknek is lesz hozzászólása a lisszaboni Luzban.

crVSandorra001

A magyar válogatottat is érintő csoportban Svájc hárompontos előnnyel vezet a portugálokkal szemben, és a hazaiaknak mindenképpen szüksége lenne egy egészséges Cristiano Ronaldora a várt sikerhez.

Azonban rossz hír a luzitán szurkolók számára, hogy a Real Madrid sztárja nem véletlenül lépett pályára csak csereként a tegnapi, andorrai meccsen. Fernando Santos szövetségi kapitány elismerte, hogy Ronaldo második félidei beállítása több szempontból is indokolt volt: egyrészt a szünetig csak szenvedtek Andorra legjobbjai ellen, illetve, hogy Ronaldo bizony nem volt teljesen hadra kész állapotban:

„Nagyon sokat gondolkodtam, hogy mi lenne a helyes út, Ronaldo nem edzhetett 100%-on a két edzésnapon. Számos tényező vezetett ehhez a döntéshez. A mérkőzések nagyon bonyolultak. Megpróbáltam taktikázni, és a lehető legjobbat tenni. Ha nehezen is, de nyertünk, és csak ez számít. Ronaldo is a pályán volt egy másik csatárral, és feljavultunk, végül nyertünk, ahogy akartam.” – elemezte röviden a kiizzadt győzelmet az EB-győztes mester.

Balogh József