Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Megvan az első afrikai kijutó!

Csütörtökön Németország és Anglia, pénteken Spabnyolország, szombaton pedig első afrikai csapatként Nigéria kvalifikált hivatalosan is a jövő évi oroszországi világbajnokságra. A fekete kontinensen így már csak négy kiadó hely van, az utolsó körre pedig már a lehetőségek is leredukálódtak. Vannak válogatottak, akiknek az utolsó játéknap már csak formalitás lesz, de akad olyan kvartett is, ahol még három válogatott is harcol a kijutásért.

africa

A-csoport
Guinea – Tunézia 1:4
Líbia – Kongói DK 1:2

Tunézia fél lábbal már Oroszországban érezheti magát, a Guinea elleni siker ugyanis azt eredményezi, hogy az utolsó játéknapon Líbia ellen elég egy döntetlen is a biztos kvalifikációhoz. A Kongói DK csak reménykedhet abban, hogy riválisa botlik, másként számukra már lehetetlen a kijutás.

B-csoport
Nigéria – Zambia 1:0
Kamerun – Algéria 2:0

Nigéria gyakorlatilag csont nélkül behúzta a halálcsoportot, Iwobi győztes gólja Zambia ellen nagyon fontos mérföldkőnek bizonyul. Az Arsenal fiatal játékosa a vb-re lőtte hazáját, miközben Kamerun legyőzte a selejtezősorozat tán legnagyobb vesztesét Algéria személyében.

C-csoport
Mali – Elefántcsontpart 0:0
Marokkó – Gabon 3:0

Elefántcsontpart nem tudta legyőzni Malit, ez pedig még sokba kerülhet, ugyanis Marokkó nagyon simán verte Gabont, így megelőzte riválisát és a csoport élére állt. Az utolsó játéknapon Elefántcsontpart – Marokkó összecsapást rendeznek, ahol a hazai csapatnak csak a győzelem érhet kvalifikációt. Fordított esetben ha nyertek volna Mali ellen most egy döntetlen is elég lenne nekik.

D-csoport
Dél-Afrika – Burkina Faso 3:1
Zöld-foki szigetek – Szenegál 0:2

Dél-Afrika még belerondított a végén, avagy Burkina Faso elvesztette éllovas pozícióját, melyet Szenegál ki is használt. Az utolsó játéknap sok érdekességet hozhat, három válogatott is harcban van még a kijutásért. Szenegál lépéselőnyben, ráadásul otthon fogadják Dél-Afrikát.

E-csoport
Uganda – Ghána 0:0
Kongó – Egyiptom (2017.10.08. 19:00)

Vasárnap Egyiptom lehet a második afrikai csapat, mely kivívja a részvétel jogát azt követően, hogy Uganda és Ghána leikszelt. Ghána esélyei ezzel minimálisra csökkentek, Egyiptom aligha szalad bele vereségbe egymás után kétszer.

Íme a selejtezőcsoportok állása

Teljes képernyő rögzítése 2017.10.07. 234132