Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

„Ilyet még nem tapasztaltam…” – Storck

Gyenge teljesítménnyel győzte le a magyar válogatott Feröert, a találkozó után Bernd Storck értékelte a látottakat.

pJRktkqTURBXy84NjJjODk0OWFlMWJhNDg3ZTI3MThhZjI1ZjE4MDk0Yy5qcGVnkpUDAALNDeLNB8-TBc0D5s0BhA

A szurkolók kifejezték véleményüket. Ez nem tetszett Bernd Storcknak, aki elmondta, ők is csalódottak, de a szurkolók mostani viselkedésére nem talál magyarázatot. „Nem szeretnék ezzel foglalkozni. Tudom, csalódottak, hogy nem játszottunk jól, Svájcban is kikaptunk, de meglepődtem a hangulattól a stadionban. nem bánthatom a játékosaimat, ilyen körülmények között focizni, – amikor a szurkolók az ellenfelet támogatják – Nem könnyű. Szeretnék gratulálni a csapatnak, hogy a második félidőben nem hagyták magukat befolyásolni, nem volt egyszerű. Láttuk Svájcban is, hogyan viselkedtek a szurkolók, csalódottak voltak. Talán nagyobb volt az elvárás a szurkolók részéről – utalt a kapitány arra, hogy talán sokgólos győzelmet vártak a válogatottól a drukkerek. – Én  sem vagyok elégedett, de ez a realitás, ez a helyezésünk. Nyilván jobb lett volna több pontot szerezni, erre kell majd gondolni a jövőben. Ez nem olyan egyszerű, sok pontot elajándékoztunk, főleg a sorozat elején. Talán ez egy összegzés volt a szurkolók részéről. Mi sem vagyunk elégedettek, Andorra ellen veszítettünk, teljesen mindegy, ki volt ott és ki nem. Nagyon nagy volt a várakozás velünk szemben. Kár az elvesztegetett 4-5 pontért.”

Hogy mi hangzott el az öltözőben, nem titok, lévén a német szakember megköszönte a játékosoknak a szerinte nem éppen támogató hangulat ellenére nyújtott teljesítményt. Hozzátette, az ő személyes jövője kevésbé fontos most, mint inkább a magyar futballé. „Megköszöntem a játékosoknak az öltözőben, mert én még ilyen hangulatot nem tapasztaltam, szerintem sokan közülük sem. Az én jövőm nem számít most, rögtön a meccs után, a magyar foci jövője inkább.

Reformokat indítottunk el két éve, idő kell ehhez, nemzetközi tapasztalat kellene, az most nem nagyon van, így nehéz a csapatot fejleszteni, ez probléma. De rögtön most elemezni nem lehet, ebbe most nem mennék bele. Majd holnap vagy holnapután kérdezzen erről.” – fogalmazott az M4 Sportnak a kapitány.

A sajtótájékoztatón sem beszélt a sorozatról a német szakember, akit csak az aktuális mérkőzésről lehetett kérdezni. Itt is megerősítette, hogy csalódott a szurkolók hozzáállása miatt, akik nem támogatták, inkább ellenségesen viselkedtek a játékosokkal. „A drukkereknek köszönettel tartozunk, hogy eljöttek, bár ma nem álltak mögénk. Ilyet még nem éltem át korábban. Ma nem kaptuk meg a támogatást. Minden elismerésem az övék, hogy ennyien kijöttek a svájciak elleni vereséget követően, azt is tudjuk, hogy az eredményekkel nem mindenki elégedett, de hazai pályán nem okoztunk csalódást a selejtezőben.” Bár kifogásokat nem akart keresni, felsorolta, milyen okok miatt futballoztak gyengébben a válogatott tagjai: „Nem akarok kifogásokat keresni, de ma is sok hiányzónk volt. Igyekszünk fiatalokat, új embereket beépíteni. Elég csak Ugrai Rolandra gondolni, aki nem vallott szégyent.” Magáról az ellenfélről elmondta, szívós együttes, amely ellen a csoport többi tagja is megszenvedett, emiatt tisztelni kell Feröert. „Igyekeztünk jól futballozni. Visszaérkeztünk Svájcból és támogatás helyett a szurkolók támadták a játékosokat. Az ellenfél védelme nagyon erős volt. Nyilván több gólt akartunk szerezni, de így alakult a mérkőzés.”

ugrai

S hogy mit hoz a jövő? Nagy kérdés, hogy végül marad-e a válogatott élén Storck, az viszont nem kétséges, hogy át kell gondolni a válogatási elveit. „Nagy átalakuláson megyünk keresztül. Az Eb-n jól szerepeltünk, és reformokat vezettünk be. Időre van szükség. Kevés pontot szereztünk a selejtezőben, ennek megvannak az okai. Erős ellenfeleink voltak, mint Portugália vagy Svájc. A gyengébb csapatok ellen szerzett kevés pontért vállalom a felelősséget.” – fogalmazott.

~GS~