Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: a folytatásban 22 ország küzd a fennmaradó 9 helyért!

Jövő ilyenkor már lesz egy friss világbajnokunk, ám hogy ki lesz az, azt nehéz lenne most megjósolni. Egy azonban biztos, hogy 23 ország már kijutott, a további 9 helyért pedig hatalmas küzdelem várható. Még 22 nemzet reménykedhet, de közülük 13 álma hamarosan szertefoszlik majd. Nézzük, hogy kik vannak még versenyben. 

pótselejtezők

A fekete kontinens

Afrikában összesen öt helyet osztanak, ebből kettő már elkelt, Egyiptom és Nigéria kijutott a vb-re. Sem kontinentális, sem pedig interkontinentális pótselejtezőt nem rendeznek, az utolsó szakaszban öt darab négyfős kvartettben küzdenek az országok, és csak a csoportelsők tudják kivívni a részvétel jogát. A selejtezősorozatból már csak egy forduló van vissza, a mindent eldöntő játéknap sikerességében még nyolc ország reménykedhet. Mutatjuk a csoportokat, ahol még a kijutó kérdése nem dőlt el, ám csak azon csapatok nevét tüntetjük fel, melyeknek még van esélyük.

A-csoport: Tunézia és a Kongói DK (kettejük közül valamelyik résztvevő lesz)
C-csoport: Marokkó és Elefántcsontpart (ettejük közül valamelyik résztvevő lesz)
D-csoport: Szenegál, Burkina Faso, Zöld-foki szigetek és Dél-Afrika (még bármelyik csoporttag kijuthat)

Közülük tehát egy-egy válogatott, csoportonként még egy kijut.

Az öreg kontinens

Európában a selejtezősorozat a végéhez érkezett, a kilenc csoportelső automatikusan kijutott, míg a legjobb nyolc csoport második várhatja a kiemelést és a pótselejtező sorsolását, ahol egy oda-visszavágós párharc sikeres abszolválásával lehet oroszországi jegyet váltani. Európából tehát még lesz négy kijutó, illetve van egy nemzet, mely nagyon bosszankodhat. Ez Szlovákia, mely csoport másodikként a legkevesebb pontot gyűjtette, így hiába lett lett második, nem pótselejtezhet.

Pótselejtezős: Olaszország, Horvátország, Svájc, Dánia, Svédország, Észak-Írország, Görögország és Írország.

Interkontinentális versenyfutás

Ázsiában külön pótselejtezőt rendeztek, a két főcsoport harmadik helyezettjei mérték össze tudásukat az interkontinentális pótselejtezőért. Óceánia bajnokának nem jut automatikus részvételi jog, minden esetben pótselejtezőn vívhatja ki a jogot, úgy, ahogyan a CONCACAF-zóna negyedik, és Dél-Amerika ötödik helyezettje. Az említett négy régióból érkező válogatottakat összesorsolják, a párharcok két győztese pedig zöld utat kap Oroszországba.

Ázsia: Ausztrália
CONCACAF: Honduras
Dél-Amerika: Peru
Óceánia: Új-zéland