Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Folytatni tudja-e hibátlan teljesítményét a Barca? – Beharangozó

Véget ért a válogatott szünet, így újra útjára indul a labda a spanyol bajnokságban. A nyolcadik forduló szokásos módon péntek este kezdődik, és igazi csemegéket is ígér, elég ha az Atlético Madrid – FC Barcelona csúcsderbire gondolunk!

Lionel Messi legutóbb a hajrában döntött az Atlético otthonában… (Kép: goal.com)

A forduló pénteki nyitómérkőzésén az Espanyol az előtte négy hellyel, ellenben csak egy ponttal álló Levantét látja vendégül. A kisebbik barcelonai egyletnek ügyelnie kell az újoncra, hiszen nem is olyan régen a Levante a Bernabéuból is elhozott egy pontot!

A “nagyok” szombaton játsszák le soros bajnokijukat. Előbb a Sevillára vár nehéz feladat a hazai pályán mindenkire veszélyes Athletic Bilbao otthonában. Hogy mennyire nem jó ómen a Sevillának a San Mamésban játszania? – Ezt jól jelzi, hogy bajnokin az andalúzók legutóbb 2009 szeptemberének végén tudták legyőzni aktuális ellenfelüket!

Sorrendben előbb a Real Madrid lép pályára annak a Getafénak az otthonában, ahol legutóbbi három meccsén kényelmes győzelmeket aratott (időben visszafelé haladva 5:1, 3:0 és 3:0 – a szerk.) A bajnokságban nehézkesen indító madridiak hátránya jelentősnek mondható, 9 pont az éllovas Barca mögött, így a kis csapat ellen semmiképpen sem férne bele egy újabb botlás! A blancók hívei nem láthatják majd a maródi Gareth Bale – Mateo Kovacic kettőst, ráadásul Keylor Navas is sérülten tért vissza a válogatottból, és ugye Zidane mester nem számolhat a szívproblémával kezelt Dani Carvajallal sem. A madridisták ugyanakkor joggal bízhatnak abban, hogy Cristiano Ronaldo, mikor, ha nem októberben kezdi el termelni a gólokat a bajnokságban is, hiszen a portugál pazar mutatókkal bír ezt a hónapot tekintve: 27 októberi meccsén eddig 36 gólt szerzet! – Kellenek is a gólok CR-től, hiszen a mesterlövészek listájára szokatlan módon még csak fel sem iratkozott a La ligában…

Tovább haladva időrendben, előbb a szezont nagyszerűen indító, aztán az elmúlt hetekben jelentősen visszaeső Real Sociedad idegenben játszik egy érdekesnek ígérkező mérkőzést az eddig nem feltétlenül brillírozó Deportivo Alavéssel; Ezt követően pedig következik a forduló talán legjobban várt mérkőzése: Az Atlético Madrid – FC Barcelona csúcsrangadó!

A katalánok először szerepelnek majd az Atleti hipermodern stadionjában, a Wanda Metropolitanóban. A 100%-os teljesítménye, valamint a statisztikák mellett (A Barca minden sorozatot figyelembe véve legutóbbi 6 meccséből 5-öt is megnyert az Atleti ellen idegenben, azon az egyen mondjuk épp legutóbb a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében szenvedtek vereséget, amivel ki is estek a sorozatból… – a szerk.) Lionel Messi pazar góllövő formája, melyet a válogatottban is megcsillantott egyaránt vendég győzelmet sejtetne, ha nem ismernénk Diego Simeone mentalitását és csapatát! Ugyanis már csak ezért is merész dolog lenne tőlünk egyértelmű kijelentésekbe bocsátkozni az esélyeket illetően – Egy biztos, igazi csúcsrangadó lesz szombat este Madridban!

Vasárnap a kicsiké a főszerep, illetve korrigálnánk annyival, hogy a szebb napjait úgy tűnik újra felidéző, eddig még veretlen és harmadik Valencia igazán izgalmas mérkőzést játszhat a szintén nem rossz fomrát mutató Betis otthonában vasárnap este!

A forduló zárómérkőzése rendhagyó módon hétfőre esik majd, a Las Palmas és a Celta Vigo között, előbbi pályaválasztásával.

A forduló teljes programja:

okt. 13.

21:00 Espanyol – Levante

okt. 14.

13:00 Athletic Bilbao – Sevilla
16:15 Getafe – Real Madrid (Tv: Sport 2)
18:30 Alavés – Real Sociedad  (Tv: Sport 2)
20:45 Atlético Madrid – Barcelona (Tv: Sport 1)

okt. 15.

12:00 Eibar – Deportivo La Coruna (Tv: Sport 1)
16:15 Girona – Villarreal (Tv: Sport 2)
18:30 Málaga – Leganés
20:45 Betis – Valencia

okt. 16.

21:00 Las Palmas – Celta Vigo

A tabella állása: