Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi kilőtte Argentínát a Vb-re! – Videóval

A Barca klasszisának sokszor felrótták már, hogy válogatott mezben nem igazán emelkedik ki a mezőnyből. Most, amikor arra a legnagyobb szükség volt, Messi az élre állt, és kijuttatta hazáját az oroszországi világbajnokságra!

(Kép: Selección Argentina Twitter)

Ecuador – Argentína 1-3 (1-2)
Atahualpai Olimpiai Stadion (Quito), Vezette: R. Daronco (brazil)
Gól: Ibarra (1.) illetve Messi (12., 20., és 62.)
Sárga lap: Cevallos (14.), Estrada Martinez (75.) illetve Acuna (51.), Biglia (61.), Mascherano (86.)

Argentína: Romero – Mercado, Mascherano, Otamendi – E. Salvio (Fazio, 90.), E. Pérez, Biglia, M. Acuna –  Messi, Di María (L. Paredes, 84.) – Benedetto (Icardi, 76.). Szövetségi kapitány: Jorge Sampaoli

Az egész selejtezősorozatban gyatrán szereplő argentinok Ecuador ellen sem kezdhettek volna rosszabbul, hiszen a hazaiak már az első percben megszerezték a vezetést – Ez a gól egyben azt is jelentette, hogy Jorge Sampaoli csapata kiesésre állt!
Lionel Messi azonban a vállára vette – az ezen a napon sem igazán remekelő “albiceleste” – és klasszisával lényegében egymaga eldöntötte a találkozót, klasszikus mesterhármast szerezve.
A feszült hangulatú 90 perc során érezhető volt, hogy a vendégeken óriási a nyomás, de végül Messinek köszönhetően egyenes ágon, harmadikként kijutottak Oroszországba!

A záró kör után a tabella egyébként nem is fest rosszul argentin szempontból, de ha azt vesszük, hogy előző négy meccsükön összesen 3 pontot kapargattak össze Messiék, már jóval árnyaltabb a kép (…) Sampaolinak lesz dolga bőven csapatával, és nem csak azt illetően, hogy megtalálja Paulo Dybala helyét a szerkezetben!

https://www.youtube.com/watch?v=VODq5pVSeKg

A dél-amerikai zóna végeredménye:

A legjobb góllövők: