Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gulácsiék megszakították a Dortmund veretlenségi sorozatát! – videóval

A Bundesliga 8. fordulójában az éllovas Borussia Dortmund otthonába az előző szezonban meglepetésre a második helyet megszerző RB Leipzig volt. Gulácsiék kiélezett meccsen nyertek, ezzel egyben meg is szakították az első helyezett veretlenségi sorozatát a ligában!

IMG_20171014_210947Aubameyang (jobbra) kétszer is bevette Gulácsi kapuját, mégis a magyar hálóőr klubja nyert! (forrás: twitter.com/DieRotenBullen)

A Borussia Dortmund – RB Leipzig rangadó volt a Bundesliga 8. fordulójának szombati játéknapján az utolsó mérkőzés. A hazai éllovas rögtön bekezdett a bajnokin!

A sárga-feketék már a 4. percben előnybe kerültek, jól megszokott módon pedig Gulácsi volt a Leipzig kapujában, ám ő is tehetetlen volt Aubameyang szólója után (1-0)! Még négy perc telt el, és a túloldalon is nagy helyzet alakult ki, de Augustin löketét kivédte Büki! De a 10. minutumban csak összejött az egyenlítés! Ekkor a szabadrúgásból beívelt labdát Halstenberg tette tovább fejjel, majd szintén fejjel érkezett Sabitzer, az eredményjelzőn pedig már egál volt (1-1)! Nagyon pörgött a meccs ezután is – Sahin a 20. percben kis híján betalált, de kevéssel fölé ment a labda, nem tudott újból előnybe kerülni a BVB. A Dortmund nem is, de a lipcsei csapat ismét betalált – Bruma labdáját a 25. minutumban Poulsen tette a kapuba, fordítottak a vendégek (1-2)! A félidő végén Götze küldte rá a kipattanót, de Gulácsi résen volt a 41. percben, s a félidő végén is a magyar csapat klubja örülhetett.

Alig kezdődött el a második félidő, a Dortmund emberhátrányba került! Sokratis szabálytalansága után villant a piros, ráadásul a Leipzig büntetőt is lőhetett! A 49. percben elvégzett tizenegyes után a labda a kapuban landolt, Augustin lövését nem tudta védeni Büki, s már kettővel mentek a vendégek (1-3)! Piros lap az egyik, majd a másik oldalon is, ugyanis az 56. minutumban Ilsanker a második sárgáját is begyűjtötte – méghozzá két percen belül! -, így a lipcseiek is 10 főre fogyatkoztak! De ha ez még nem lett volna elég, ezen kiállítást követően nem sokkal még büntető is jött, szépíthetett a BVB. A szépítés pedig meg is született, Aubameyang nyerte ezt a párharcot is Gulácsival szemben (2-3)! A hajrában nagyon igyekezett egy pontot legalább otthon tartani a Dortmund, a 84. percben pedig kellett is Gulácsi nagy védése Yarmolenko fejesénél! A hosszabbításban is remekelt a magyar kapus, aki 92. percben Aubameyang löketét védte ki! A legvégén Yarmolenko is újból betalált volna, de a 94. minutumban fölé szállt az ukrán próbálkozása. Ezzel pedig minden eldőlt, először kapott ki a bajnoki szezonban a Dortmund, Gulácsiék pedig fontos három ponttal távoztak a sárga-feketék otthonából!

Bundesliga, 8. forduló
Borussia Dortmund – RB Leipzig • 2-3 (1-2)
Helyszín: Signal Iduna Park, Dortmund – 80.100 néző. Vezette: Deniz Aytekin
Gólszerzők: Aubameyang (4.; 64. – büntetőből), ill. Sabitzer (10.), Poulsen (25.), Augustin (49. – büntetőből)
Sárga lapok: Bürki (48.), Götze (73.) ill. Keita (15.), Bernardo (31.), Ilsanker (54., 56.), Demme (83.)
Kiállítás: Sokratis (49.), ill. Ilsanker (56.)

Borussia Dortmund: Bürki – Toljan (Pulisic, 46.), Sokratis, Toprak, Zagadou – Castro, Sahin (Weigl, 46.), Götze – Yarmolenko, Aubameyang, Phillip (Bartra, 51.). Vezetőedző: Peter Bosz

RB Leipzig: Gulácsi – Bernardo, Ilsanker, Upamecano, Halstenberg – Sabitzer (Orban, 86.), Kampl, Keita (Demme, 46.), Bruma – Augustin (Laimer, 65.), Poulsen. Vezetőedző: Ralph Hasenhüttl

VIDEÓ HAMAROSAN!

Nagy Dávid