Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem bírt egymással a két ősi rivális az Anfielden

A Premier Leauge 8. fordulójában igazi csúcsrangadóra került sor, ugyanis az angol futball legnagyobb rangadóját rendezték szombat kora délután az Anfield Roadon. Jürgen Klopp Liverpoolja a bajnokságban még veretlen Manchester United együttesét fogadta hazai közönség előtt.

861203932

A vb-selejtezők után újra a klubfutballé volt a főszerep és az angol futball egyik legnagyobb derbijével vette kezdtét ismét  a meccsdömping. Jürgen Klopp együttese a 8. forduló nyitányán az eddig hibátlan Manchester United gárdáját látta vendégül az Anfield-en. A két ősi rivális eddig 170 meccset játszott egymással, amin 56 Liverpool győzelem 47 döntetlen és 67 Manchester United győzelem született. Tavaly csak a bajnokságban találkozott egymással a két együttes. Ősszel az Anfield-en 0-0, míg január közepén az Old Trafford-on Milner büntetőjére Ibra válaszolt a meccs hajrájában így kialakítva az 1-1-es végeredményt.

Elképesztő iramban vette kezdetét a forduló derbije az Anfielden. A mérkőzés első perceiben a United  volt az aktívabb, azonban a folytatásban a hazai csapat folyamatosan átvette a játék irányítását. A hazaiak leginkább távoli lövésekkel próbálkoztak, de mind Wijnaldum és Matip lövése sem talált utat De Gea hálójába. 20 percnyi játék után a vörös ördögök hosszú idő után kijöttek a Liverpool szorításából, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani Mignolet kapuja előtt. A vendégek igazán először a 29. percben veszélyeztettek, Matic távoli próbálkozása kis híján bal felsőben landolt. Az első játékrészről elmondható volt, küzdelmes, lendületes  játék nagy taktikai csatával, de ez várható is volt a mérkőzés előtt. A hazaiaknak ugyanis mindenképpen győzniük kellett különben komoly hátrányba kerültek volna az élmezőnnyel szemben, míg az MU próbálta megőrizni veretlen mérlegét a bajnokságban. A 34. percben először ragadt be a United védelme amit kis híján Matip használt ki miután Firmino elképesztő labdát adott neki, azonban De Gea óriásit védett a kipattanót pedig Salah vágta a kapu bal oldala mellé. Öt perccel az első játékrész vége előtt ismét Salah került helyzetbe, de a kapu közepébe tartó lövése De Gea számára könnyed falat volt. A 43. percben  Lukaku először villant meg a találkozón, ziccerét azonban Mignolet óriási bravúrral hatástalanította.

2017-10-14T122432Z_933328457_RC1F1E66AF80_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-LIV-MUN

Fordulást követően is folytatódott a nagy iramú lendületes mérkőzés. A találkozó 47. percében ismét De Gea kapuja előtt adódott veszélyes szituáció Coutinho beadását azonban Salah nem tudta a hálób kotorni. A hazaiak elképesztő iramban kezdték a második játékrészt, Mourinho csapatát láthatóan melgepetten érte a vörösök komoly nyomása. A folytatásban is óriási nyomás alatt volt De Gea kapuja, az 56. percben egy pontrúgást követően Can került ziccerbe azonban a német középpályás a kapu fölé lőtt. José Mourinho nem is volt elégedett csapata halovány teljesítményével és cserére szánta el magát, a portugál mester pályára küldte Lingardot az örmény Mkhitaryan helyére. A vendégek jóformán semmi veszélyt nem jelentek Mingolet kapujára a második félidőben, José Mourinho láthatóan elégedetlen is volt csapata teljesítményével. A mérkőzés hajrájában Jürgen Klopp is cserére szánta el magát és az elfáradt Coutinho és Salah helyére pályára küldte Daniel Sturridgot és Oxlade-Chamberlaint is. A hajrában is adódtak lehetőségei a hazaiaknak, de a befejezésnél mindig hiba csúszott. Ez pedig azt jelentette a történelem során először született egymás után is hasonló eredmény az Anfielden.

Liverpool – Manchester United 0-0
Helyszín:  Anfield Road, Liverpool, Vezette: Atkinson
Gólszerzők:
Sárga lapok: Smalling (74.), Young (87.)
Kiállítás: 

Liverpool: Mignolet – Moreno, Lovren, Matip, Gomez – Can, Henderson, Wijnaldum – Coutinho (Sturridge 79.), Firmino (Solanke 87.), Salah (Oxlade-Chamberlain 78.). Vezetőedző: Klopp.

Manchester United: De Gea – Valencia, Smalling, Jones, Darmian – Herrera, Matic – Young, Mkhitaryan (Lingard 63.), Martial (Rashford 65.) – Lukaku. Vezetőedző: Mourinho.

Kép: premierleague.com

Ondik Gábor