Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Jön az északnyugati csúcsrangadó – előzetes

A válogatott szünet után ismét visszatér a top futball a szigetországba és immáron a 8. fordulóját rendezik a Premier Leaguenek. Nyugodtan mondhatjuk, hogy az északnyugati derbi az Anfieldről mindent elhomályosít. Nézzük mi ránk a hétvégén. 

Man-United-gegen-Liverpool-2

Szombaton egyből “belecsapunk” a lecsóba, ugyanis ahogy fentebb említettük jön Anglia legnagyobb rangadója a LiverpoolManchester United “csata”. Jurgen Klopp vs. Jose Mourinho címre is fellehetne fűzni ezt a csatát, azonban ez a rivalizálás túlmutat azon, hogy éppen ki irányítja a két gigaklubbot. A csapatok formáját tekintve a “Vörös Ördögök” hívei lehetnek nyugodtabbak, ugyanis Lukakuák még veretlenek az idei szezonban, amivel holtversenyben a városi riválissal vezetik a tabellát. Jurgen Klopp csapatánál már nem ennyire felhőtlen minden legutóbbi 4 PL mérkőzésükből mindösszesen egyet tudtak begyűjteni. Sérülések tekintetében mindkét oldalon van ok az aggodalomra. A “Vörösöknek” Sadio Mané válogatott szünet alatt elszenvedett sérülése ad okot a fejfájásra, de Adam Lallana és Nathan Clyne is a maródiak listáján van. jose Mourinho csapatának legnagyobb hiányzója természetesen továbbra is Paul Pogba, de Phil Jones játéka is kérdéses. Legutóbb itt az Anfielden 0-0-ás döntetlen lett a mérkőzés vége, csak úgy pontosztozkodás, mint tavaly az Old Traffordon is. Nagy kérdés, hogy a védekezésre és az idegenbeli rangadókon inkább döntetlenre berendezkedő Jose Mourinho csapatával mint tud kezdeni a Liverpool. Egy biztos izgalomban nem lesz hiány, igazi három esélyes találkozóra van kilátás.

A négy órás idősávban négy éllovas is pályán lesz. A Manchester City a Stoke Cityt fogadja. Guardiola csapatának nincs igazán félnivalója még a jól szervezett Stoke City ellen sem, ugyanis a “Polgárok” bomba formában vannak. Oly annyira, hogy legutóbbi 2 hazai mérkőzésükön egyaránt 5 góllal terhelték a vendégek hálóját, tehát nem bizonyulnak túl jó házigazdának. Sérülések tekintetében a hazaiaknál egyedül a hátvéd Benjamin Mendy nem áll Guardiola rendelkezésére. Meglepetésre a hírek szerint még Sergio Aguero játékára is van esély, balesete után, ám egyelőre a játéka erősen kérdéses. Mark Hughes oldalán nem ilyen fényes a helyzet, egyik alapemberét Joe Allent biztos nem vetheti be, de betonhátvédje Shawcross sincs játékra képes állapotban. Legutóbb itt a Stoke kihúzta egy döntetlennel, azonban most nagyon meglepődnénk. Nem csak a fogadóirodáknál, de mindenhol a manchesteri éllovas a mérkőzés esélyese.

Ahogy ez elmondható az egyre jobb formába lendülő Tottenhamről is, akik az idei ideiglenes otthonukban a Wembelyben fogadják a Bournemoutht. Pochettino csapata legutóbbi öt bajnokiján nem talált legyőzőre. Apróbb baki, hogy győzelmet “otthon” még nem ünnepeltek a futó szezonban, ebben a “Wembley-átokban” bízhat Eddie Howe csapata is. Tavaly a White Hart Lanen egy négyesbe szaladt bele a Bournemouth és most sem ők az esélyesek.

A sérülések miatt az egyre több sebből vérző Antonio Conte vezette Chelsea szerencséjére, az abszolút sereghajtó Crystal Palacehoz látogat. A hazai csapat olyannyira gödörben van, hogy idén 7 forduló alatt még gólt sem tudtak rúgni (630 perce gólképtelen a csapat, mely a második leghosszabb széria a PL történetében), így egyre nagyobb a baj. Ennek “köszönhetően” még Morata és Kante hiányában is kötelező feladata ez a címvédőnek, akinek már így is 6 pont a manchesteri kettőstől a lemaradása. Tavaly itt a londoni kékek egy küzdelmes mérkőzésen 1-0-al el tudták hozni a 3 pontot és minden más eshetőség a Chelsea győzelmén kívül vaskos meglepetés lenne.

A szombati nap zárótalálkozóján a másik londoni gigász, Arsenal látogat a Watfordhoz. Arsene Wenger csapata az utóbbi időben kezd magára találni, megérkeztek a tabella első felébe és az elmúlt 4 mérkőzésükből 3-mat meg is nyertek egy döntetlen mellett. A Watford sem panaszkodhat, még idén csak egyszer találtak legyőzőre, ám az pont itt a  Vicarage Roadon volt, ahol a Manchester City egy hatost mért rájuk. Sérül fronton mindkét oldalon vegyesek az érzelmek, Wenger elvesztette Mustafit egy hónapig, azonban visszakapta az idei szezon egyik meglepetés emberét Danny Welbecket és újra edzésbe állt Mesut Özil és Laurent Koscielny is. Vendég oldalon Chaloba, Kaboul és Prodl a maródiak listáján, ám mindenki más bevethető. Legutóbb innen az “Ágyúsok” 3-1-re nyertek és elvitték a 3 pontot. Egy nagyarányú vendég győzelem most (is) meglepetés lenne Marco Silva masszív csapata ellen, de nem a hazai Watford a találkozó esélyese.

2017.10.14. szombat:

13:30 Liverpool – Manchester United (TV: Spíler TV)
16:00 Burnley – West Ham
16:00 Crystal Palace – Chelsea (TV: Spíler TV)
16:00 Manchester City – Stoke
16:00 Swansea – Huddersfield
16:00 Tottenham – Bournemouth
18:30 Watford – Arsenal (TV: Spíler TV)

A szombati dömping után a vasárnap már csendesebben telik. Fél háromkor az felfelé elindulni próbáló Everton látogat az újonc Brightonhoz, ami nem lesz sétagalopp. Öt órától pedig a Southampton fogadja a szintén újonc Rafa Benitez vezette Newcastlet, ami izgalmas összecsapásnak ígérkezik.

2017.10.15. vasárnap:

14:30 Brighton – Everton
17:00 Southampton – Newcastle  (TV: Spíler TV)

Hétfőn sem maradunk csúcsfoci nélkül, ugyanis a két évvel ezelőtti bajnok Leicester City, Tony Pulis WBA-ját látja vendégül a King Powerben.

2017.10.16. hétfő:

 21:00 Leicester City – West Brom (TV: Spíler TV)

HZS