Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gladbach-sikerrel zárult a forduló! – videóval

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 8. fordulójának záró mérkőzésén az Alexander Nouri vezette Werder Bremen a Dieter Hecking által irányított Borussia Mönchengladbach-t látta vendégül. 

Teljes képernyő rögzítése 2017. 10. 15. 195325

A csapatok óvatosabban, nagyobb kockázatok nélkül kezdtek bele a mérkőzésbe. Egy bizonyos ponttól azonban a Mönchengladbach átvette az irányítást, mely egy idő után gólokban is megmutatkozott. A 27. percben jegyezhettük fel az első találatot, Hazard lövését még bravúrral védte Pavlenka, majd a kipattanót Lars Stindl szedte össze, aki Bauer-t becsapta egy higgadt csellel, majd utána éles szögből védhetetlenül a kapuba lőtt. A 34. minutumban kétgólosra növelte előnyét a vendég gárda, egy remekül elvégzett szöglet után Vestergaard bólintott a hálóba, a dán védő nem ünnepelt volt klubja ellen. 

A fordulást követően gyorsan tovább növelhette volna a Gladbach, az 50. percben Raffael passza után Hazard eresztett meg egy lövést jó 16 méterről, azonban Pavlenka védte a belga kísérletét. A 61. minutumban Junuzovic részéről láthattunk egy próbálkozást, az osztrák középpályás lövése éppen csak mellé ment. A 67. percben ismét Hazard és Pavlenka nézett egymással farkasszemet, kettejük csatáját ezúttal is a Werder cseh kapusa nyerte meg. Bár a hazaiaknak is voltak helyzeteik, de összességében a Gladbach veszélyesebben játszott, Hecking tanítványai megérdemelten nyertek. 

Werder Bremen – Borussia Mönchengladbach 0-2 (0-2)
Gólszerzők: – ill.
Stindl(27.), Vestergaard(34.)
Kiállítás: 

A Bundesliga 8. fordulójának további végeredményei:

Stuttgart – Köln 2-1
Mainz – Hamburg 3-2
Hoffenheim – Augsburg 2-2
Hertha BSC – Schalke 0-2
Hannover – Frankfurt 1-2
Bayern München – Freiburg 5-0
Borussia Dortmund – RB Leipzig 2-3
Bayer Leverkusen – VfL Wolfsburg 2-2