Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Továbbra is élen az MTK Budapest

Nem hozott nagy meglepetést az NB II. 13. fordulója, az élmezőny tagjai közül ugyanakkor többen is botlottak.

szeged_2011_sopron54_gs

Fordulatos, egyben közönségszórakoztató mérkőzésen vitte haza a három pontot Győrből az MTK Budapest, miután ötgólos találkozón legyőzte a Gyirmót FC-t. Feczkó Tamás csapata Lencse László találatával szerzett vezetést az első félidő elején, ám ezt nem sokkal később egalizálta a házigazda, hogy aztán Torghelle félóra játékot követően visszavegye az előnyt a fővárosiaknak. Fordulás után újra a korábbi válogatott támadó köszönt be, a hajrában pedig Paku révén szépített a sárga-kék együttes. A kék-fehérek növelték előnyüket a táblázaton.

A harmadik helyen álló Kazincbarcika ezúttal mindössze döntetlenre volt képes a kiesés elől menekülő Mosonmagyaróvárral szemben, amit nem tudott kihasználni sem a Békéscsaba, sem a Szolnok. Előbbi Vácon szenvedett vereséget, míg utóbbi a Cegléddel játszott döntetlent.

A sereghajtóvá avanzsált Siófoknak a szakmai stábban történt változások után sem megy. Most a Budaörs bizonyult jobbnak a Balaton-partiaknál. Ezt pedig jól aknázta ki a Sopron, lévén a Szeged elleni iksszel elmozdultak az utolsó pozícióból. Jól taktikázott a Csákvár is, hiszen a Budafok elleni sikerével megközelítette a még bentmaradást érő helyeket. Viszont a feljutást megcélzó ETO FC újabb döntetlenjével nemhogy közelebb került az élmezőnyhöz, inkább távolodott is valamelyest. A zöld-fehérek a Soroksárral osztoztak meg a pontokon, és már tizenhárom pont a lemaradása a második helyen álló Kisvárdával szemben, míg az MTK-hoz képest is tizennyolc egységnyi hátrányt szedett össze.

Zárásként a Nyíregyháza fogadta a Kisvárdát, amelynek nem titkolt célja volt, hogy visszajöjjön az MTK nyakára, ám mivel a középmezőnyben tanyázó nyírségiek ellen nem tudtak betalálni, maradtak a másodikok ugyan, de immár négypontos előnnyel lemaradva a fővárosiak mögött. A Szpari pedig tíz-, illetve tizennégy ponttal van lemaradva a feljutó helyektől. Aligha idén fog visszajutni a Spartacus az élvonalba, de még sok van hátra a szezonból.

125311Eredmények:
Budafok – Csákvár 0-2 (0-1)
G.: Nagy Zs. (44.), Molnár T. (83.)

Budaörs – Siófok 2-1 (1-1)
G.: Horváth R. (18., 83.) ill. Petneházi (15.)

Dorog – Zalaegerszeg 3-0 (1-0)
G.: Faragó T. (33.), Vígh Á. (60.), Mészáros Á. (88.)
Kiállítva: Nagy T. (67., Zalaegerszeg)

Gyirmót – MTK Budapest 2-3 (1-2)
G.: Présinger (16.), Paku (77.) ill. Lencse (12.), Torghelle (33., 65.)

Kazincbarcika – Mosonmagyaróvár 0-0

Soroksár – ETO FC 1-1 (0-0)
G.: Huszák T. (76.) ill. Dvorschák (53., öngól)

Szeged 2011 – Sopron 1-1 (0-1)
G.: Zabari (83.) ill. Gyürki G. (28.)

Szolnok – Cegléd 1-1 (0-0)
G.: Tóth B. (51., 11-esből) ill. Asztalos D. (63.)

Vác – Békéscsaba 2-1 (2-1)
G.: Balajti (20.), Króner (26.) ill. Birtalan B. (37.)

Kisvárda – Nyíregyháza 0-0

Tabella:

NB II-tab

~GS~