Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Aspas mesterhármassal járult hozzá a Celta győzelméhez – videóval

Habár néha megmutatta, hogy mire lenne képes a Las Palmas, ez csak a mérkőzés végén jött össze nekik a Celta Vigo ellen, akik még emberhátrányban is bedarálták a kanári-szigeteki csapatot. A Las Palmas zsinórban harmadszor kapott ki, így most kiesőhelyen állnak. 

w_900x700_16220043_d3_7928

Forrás: laliga.es

Las Palmas – Celta Vigo: 2-5 (0-2)
Gólszerzők: Vitolo (90.), Remy (90+3.) ill. Emre Mor (16.), Aspas (20. 49. 76.), Hernandez (70.)
Sárga lap: Bigas (51.), Aquilini (61.) – ill. Jozabed (27.)
Kiállítás: – ill. Blanco (52.)

A Las Palmas kezdte jobban a mérkőzést, de végül szinte a semmiből a vendég csapat szerezte meg a vezetést a 16. percben. A klub új igazolása,  Emre Mor tört át a védelmen, majd a kapust is kicselezve lő a kapuba. Nem kellett sokat várni a következő találtra sem, hiszen a 20. percben jött a második gólja a Celta Vigónak. Iago Aspas emek egyéni akcióját követően laposan lőtt a kapu közepébe. Ezután azonban a Las Palmas kétszer is gólt szerezhetett volna, de mind a két alkalommal hatalmasat védet a Celta kapusa.

A második félidőben azonban ismét a vendégek vették át az irányítást, a 47. percben Iago Aspas duplázhatott volna, azonban a 49. percben már nem hibázott, amikor a tizenhatosról tüzelt a kapu bal oldalába, ezzel megszerezve a harmadik gólt a csapatának. Az 52. percben azonban pechjük is volt, amikor a játékvezető egy durvának vélt belépő után azonnali piros lappal leküldte Ruben Blancót a pályáról. Itt volt az esély, hogy a Las Palmas valamennyire visszatérjen a meccsbe, és több támadást is vezettek, de nem tudtak egyikkel sem élni. Sőt, a 70. percben még emberhátrányban is gólt tudott szerezni a Celta Vigo Pablo Hernandez kapáslövéséből. De itt nem álltak meg, és kihasználták, hogy a Las Palmas teljesen összezuhant. A 76. percben Iago Aspas mesterhármast szerzett. A mérkőzés végére azonban összeszedte magát a hazai csapat is. Először a 90. percben szépítettek Vitolo révén, majd a 93. percben Remy szerezte meg a Las Palmas és a mérkőzés utolsó találatát.