Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es vb: a spanyolok nyerték a rangadót; Anglia is negyeddöntős

Ma négy nyolcaddöntőt rendeztek meg az Indiában zajló U17-es világbajnokságon. Egyik ezek közül egy nagy rangadó volt, melynek végén a spanyolok ünnepelhettek, az angolok pedig csak tizenegyesekkel tudtak nyerni. Továbblépett Irán is, míg Mali kiütéssel a legjobb 8 között.

IMG_20171017_184805A kékmezes franciák számára ma véget ért a spanyolok ellen a vb (forrás: twitter.com/FIFAcom)

A spanyolok egy góllal múlták felül szoros küzdelemben a franciákat az U17-es vb nyolcaddöntőjében. A rangadó szó szerint kiélezett lett, ugyanis Ruiz büntetője döntött a hispánok javára a 90. percben! Franciaország korosztályos válogatottja hiába szerezte meg az első félidőben a vezetést, csak 10 percig futballozhattak előnyben a gallok. Két évvel ezelőtt Chilében is a nyolcaddöntő volt a 2001-ben vb-győztes franciák végállomása. A spanyolok ezzel szemben 2009 óta először jutottak ki a világbajnokságra (a legutóbbi szereplésükkor harmadikok lettek), és már a legjobb 8 között vannak! Spanyolország ellenfele a negyeddöntőben pedig a szintén ma továbbjutott Irán lesz.

Ha pedig Irán, akkor folytassuk az ázsiai válogatottal a sort. Az irániak Mexikót tudták ma felülmúlni a legjobb 16 között. A közép-amerikakaik eleve “csak” a legjobb csoportharmadikok között jutottak a kieséses szakaszba, míg Irán korosztályos nemzeti csapata mindhárom csoportmeccsét megnyerve lehengerlő teljesítménnyel jutott el idáig. Irán tehát Spanyolország ellen játszik majd a negyeddöntőben, s két olyan válogatott találkozik majd e párharc során, amely eddig száz százalékos teljesítményt nyújt a vb-n!

A kora délutáni meccsek mellett nemrég fejeződött be a további két mai nyolcaddöntő Indiában. Mali korosztályos legjobbjai Irakot küldték nagyon simán haza, a vége 5-1-es kiütés lett! Nem sokkal a vége előtt még 3-0 volt az állás, majd a hajrában három gól is esett, a legvégén pedig N’diaye – a torna gólvágója – megszerezte második találatát is a meccsen. Az afrikai csapat ezzel harmadik sikerét aratta a tornán, a negyeddöntőben pedig a holnapi Ghána – Niger párharc győztesével játszik majd, így újabb olyan összecsapás jön, melyben két, a fekete kontinens országának válogatottja lép egymás ellen pályára.

IMG_20171017_185002Az angolok megszenvedtek Japánnal (forrás: twitter.com/FIFAcom)

Anglia is meccselt ma, az ellenfél pedig Japán volt. A rendes játékidő végéig gólínség volt, melyet muszáj volt megtörni, az angolok pedig tizenegyesekkel tudták csak legyőzni ázsiai ellenfelüket. Büntetőt csak a japán Kida hibázott, 5-3-ra nyerte az idegek harcát az európai csapat, melynek ellenfele a Paraguayt tegnap nagyon simán kiütő USA lesz a negyeddöntőben!

U17-es világbajnokság, India • Nyolcaddöntők
Franciaország – Spanyolország • 1-2 (1-1) | A mérkőzés összefoglalója
Gólszerzők: Pintor (34.), ill. Miranda (44.), Ruiz (90.)

Irán – Mexikó • 2-1 (2-1) | A mérkőzés összefoglalója
Gólszerzők: Sharifi (7. – büntetőből), Sayyad (11.), ill. De La Rosa (37.)

Mali – Irak • 5-1 (2-0)
Gólszerzők: Drame (25.), N’diaye (33., 90+4.), Konate (73.), Camara (87.), ill. Kareem (85.)

Anglia – Japán • 0-0, büntetőkkel: 5-3


A nyolcaddöntők további párosításai

Október 18., szerda
13:30 • Ghána – Niger (ÉLŐ – Eurosport 2)
16:30 • Brazília – Honduras (ÉLŐ – Eurosport 2)

Nagy Dávid