Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kane megállíthatatlan, a Spurs kiütötte a Liverpoolt! – videóval

A Premier League 9. fordulóját és vasárnapi programját a hétvége legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzése a Tottenham és Liverpool összecsapása zárta vasárnap este. A Spurs az utóbbi hetekben remek formába lendült és az augusztusi Chelsea elleni vereséget követően nem kaptak ki, ezt pedig Klopp legénysége próbálta megtörni a Wembley-ben.

3098

Mindkét szakvezető a legerősebb kezdőjét küldte pályára a Wembley-ben. Jürgen Klopp csapatának a lehető legrosszabbul kezdődött a mérkőzés, miután a Liverpool védelme az ötödik percben nem volt a helyzet magaslatán és Harry Kane két védővel a nyakán is eltudta húzni Mignolet mellett a labdát és az üres kapuba lőtte a Spurs vezető találatát. – 1-0! A gólt követően a liverpooliak nem is tudtak mit kezdeni láthatóan váratlanul érte őket a gyors bekapott gól. Pochettino együttesének védelme szervezetten védekezett és nem hagytak sok területet a Liverpool gyors szélsőinek. A 12. percben egy kontrát követően óriási bajban volt Klopp együttese, miután Harry Kane jobb oldali beadását követően Son kilőtte a bal alsót, Mignolet ezúttal is tehetetlen volt. – 2-0! A vörösöket egyszerűen sokkolta a két gyorsan bekapott gól és ez a játékukra is komoly hatással volt. A Spurs játékosai, mint a kés a vajon úgy hatolt át a liverpooli középpályán. A 16. percben újabb komoly hazai ziccer maradt ki, ezúttal is Son került ziccerbe, de lövése a felső lécet találta telibe a vendégek nagy szerencséjére. A találkozó 25. percében szinte a semmiből szépített a Liverpool, a vörösök első komoly lehetőségüket gólra váltották, miután Henderson hosszú indítása után Salah két védő gyűrűjében is eltudta lőni a labdát a bal sarokba ami a kapufa segítségével a hálóban kötött ki. – 2-1! Három perccel később Coutinho beívelését Salah fejelhette kapura, de Lloris a helyén volt és könnyedén hárított. Ezt követően a Spurs előtt adódott komoly ziccer, a 29. percben Alli ziccerét fogta nagy bravúrral Mignolet. A mérkőzésre nem lehetett panasz a játék folyamatos és óriási volt az iram is. A találkozó 31. percében Kane előtt nyílt üres terület, lövését az utolsó pillanatban az egyik védőnek sikerült blokkolnia lövését. A félidő legvégén egy pontrúgást követően Matip ugyan kifejelte a labdát de ellenfélhez, Alli pedig a kapu bal oldalába bombázott. – 3-1!

3051

Fordulást követően a vendégek próbálták nyomás alá helyezni a Spurs kapuját. A második játékrészben pedig továbbra is a Tottenham játékában volt benne a gólveszély és a találkozó 56. percében egy szöglet utáni kavarodást követően Kane szerzett újabb gólt csapatának és már 4-1-re növelte előnyét a Spurs. – 4-1! Jürgen Klopp tanácstalanul nézte csapata vergődését a folytatásban. A vörösöknél egyedül Coutinho próbált lelket önteni társaiba és váratlan húzni, a 67. percben ismét a brazil került helyzetbe és remek lövését Lloris elképesztő bravúrral tolta a bal kapufára. Öt perccel később ismét a francia hálóőrnek kellett bravúrt bemutatnia Milner lövésénél, aki kiszorított pozícióból próbálkozott. A 78. percben ismét a vörösök veszélyeztettek Oxlade-Chamberlain beadását Salah küldte kapura, Lloris ezúttal is bravúrral hárította az egyiptomi próbálkozásást. A mérkőzést rekordnak számító 80 827 néző tekintette meg a Wembley-ben. A hajrában újabb találat nem született, a Spurs pedig felzárkózott a Manchester United mögé a tabellán és beérte 20 ponttal. A Liverpool második vereségét elkönyvelve a szezonban visszaesett a 9. helyre.

Tottenham – Liverpool 4-1 (3-1)
Helyszín: Wembley Stadion, London, 80 827 néző Vezette: Marriner
Gólszerzők: Kane (5., 56.), Son (12.), Alli (45+3.) ill. Salah (24.)
Sárga lapok: Can (45+2.)
Kiállítás:

Tottenham: Lloris – Vertonghen, Sánchez, Alderweireld – Aurier, Winks, Alli, Trippier – Eriksen (Dier 81.), Son (Sissoko 69.) – Kane (Llorente 88.). Vezetőedző: Pochettino

Liverpool: Mignolet – Gomez, Matip, Lovren (Oxlade-Chamberlain 31.), Moreno – Milner, Henderson, Can (Grujic 84.) – Coutinho, Firmino (Sturridge 77.), Salah. Vezetőedző: Klopp

https://www.youtube.com/watch?v=ZaF8Ra9KIOU

Képek: theguardian.com

Ondik Gábor