Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es vb: a spanyolok és a brazilok is a döntő kapujában!

Igaz, még csak tegnap kezdődtek a negyeddöntők az Indiában zajló U17-es világbajnokságon, de mára már be is fejeződtek, és teljes lett az elődöntő mezőnye! Immár a spanyolok, valamint a brazilok is csak egy karnyújtásnyira vannak a finálétól! Brazília ráadásul csúcsrangadót nyert meg, kiejtve a németek, a másik találkozón pedig az eddig remeklő Irán búcsúzott.

IMG_20171022_185331A spanyolok megálljt parancsoltak Iránnak (forrás: twitter.com/FIFAcom)

Az U17-es indiai vb mai napján még két negyeddöntő volt hátra a legjobb 8 mezőnyéből. Kora délután a spanyolok az eddig remeklő irániak ellen léptek pályára, és állították meg őket könnyedén. A hispánok is végig jól játszottak eddig a tornán, ezúttal pedig Ruiz, Gomez, valamint Torres góljai révén könnyed sikert arattak. Irán azért így is betalált, Karimi szállította a szépítő találatot 3-0-s állásnál, a vége pedig 3-1 lett. A lényegi mutatókban jobbak voltak a spanyolok, főként mezőnyben és helyzetkihasználásban, mert az iráninak is voltak kapura irányuló próbálkozásaik, de azokból csak egy ment be. A spanyolok a fináléba jutásáért Mali ellen játszanak majd.

IMG_20171022_185313A sárgamezes brazilok is a döntő kapujában, miután a németek elleni rangadót megnyerték (forrás: twitter.com/FIFAcom)

Ezek után a Németország – Brazília rangadóra került sor! A németek 21. percben Arp büntetőjével kerültek előnybe, ez az előny pedig ki is tartott a szünetig. A fordulást követően azonban kétszer is eredményesek voltak a brazilok! A 71. minutumban a csereként pályára lépett Weverson, majd 6 perccel ezután Paulinho talált be, ezzel pedig el is dőlt a meccs! A vége tehát 2-1 lett a brazilok javára, így ők játszanak a döntőbe jutásért, méghozzá újból rangadón, ugyanis Anglia lesz Brazília ellenfele!

U17-es világbajnokság, India • Negyeddöntők
Spanyolország – Irán • 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Ruiz (13.), Gomez (60.), Torres (67.), ill. Karimi (69.)

Németország – Brazília • 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Arp (21. – büntetőből), ill. Weverson (71.), Paulinho (77.)

Az elődöntők párosításai

Október 25., szerda
13:30 • Brazília – Angliai
16:30 • Spanyolország – Mali

Nagy Dávid