Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligakupa: kétgólos előnyt szórakozott el a Kane-mentes Spurs

Hatalmas meglepetést okozott a bajnokságban csak a kiesés ellen küzdő West Ham United. Hiába volt a megszokotthoz képest tartalékosabb a Tottenham együttese, az esélyes egyértelműen a hazai csapat volt a Ligakupa nyolcaddöntőjének londoni rangadóján.

spursVSwestham001

Az első félidőt követően azt is gondolhattuk volna, hogy a vége akár egy nagyon komoly különbségű Spurs győzelem is lehet a vége. Ennek az elgondolásnak megfelelően a szünetre már 2-0-s „Sarkantyús” előnnyel vonulhattak a felek a Wembley Pazar öltözőibe.

Gyaníthatóan a Harry Kane ma pihentető Mau Pochettino mester sem gondolta volna, hogy játékosai ennyire magabiztosak lesznek. Ugyanis a hazaiak hiába voltak azok, a 60. percre teljesen elolvadt az előnyük: Andrew Ayew duplával egyenlített. Ilyenkor természetesen jött egyből a hazai kapkodás, gyors támadás vezetés, ám a tompa Llorente, és Rose helyett már későn jött be Dembele és Eriksen. A 70. minutumban Ogbonna már a győztes gólt kotorta be fejjel a veteránnak számító cserekapus, Michel Vorm kapujába.

Ha idén tényleg végig a kiesés ellen fog küzdeni a PL-ben a Slaven Bilic vezette WHU, a most elért Ligakupa negyeddöntő bizony valóban megsüvegelendő eredmény. És még ki tudja meddig evickélnek tovább?

Carabao Cup – Nyolcaddöntő
Tottenham Hotspur – West Ham United 2-3 (2-0)
Helyszín: Wembley Stadium (London); Vezette: Mike Dean.
Gólszerzők: Sissoko (6. perc), Alli (37.), ill. Ayew (55., 60.,), Ogbonna (70.).

A meccs góljai:

https://www.youtube.com/watch?v=SM5s-bUQy9o

Balogh József