Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Giuseppe Rossi kész a visszatérésre

Ha van a futball világában az elmúlt 10-15 évben olyan játékos, aki tehetsége alapján sokkal többre hivatott lett volna, de a folyamatos sérülések szétszabdalták pályafutását, akkor az Giuseppe Rossi (szorosan mögötte a dortmundi Marco Reus-szal).

calcioblog

A Villarrealban éveken át klasszis teljesítményt nyújtott (calcioblog.it)

Az olasz szülőktől New Jerseyben született játékos már egész kis korától kezdve “csodagyereknek” számított. A Parma akadémiájáról a Manchester United csábította Angliába, ott azonban csak pár mérkőzés jutott neki a “vörös ördögöknél”, illetve kölcsönben a Newcastle-nél. Ezután egy fél évad erejéig visszatért Parmába, majd öt szezonon keresztül a Villarreal csapatában szerepelt. Egyértelműen ez tekinthető pályafutása legeredményesebb szakaszának, csak úgy, mint az azóta véget nem érő sérüléssorozat kezdetének. Több rendkívül súlyos térdsérülés követte egymást, ezek között Rossi mindig produkált egy-egy bíztató szezont a Fiorentina, a Levante és a Celta Vigo játékosaként, de minden csapatánál szinte menetrendszerűen utolérte a baj.

A támadó szerződése idén nyáron járt le a Fiorentinánál és mostanra került olyan fizikai állapotba, hogy elgondolkodjon a folytatáson: “Remekül érzem magam, egy ideje már teljes erőbedobással edzek. Szívem szerint visszatérnék Olaszországba és jelenleg ezen is dolgozunk az ügynökömmel. A másodosztály nem került szóba, érzem magamban az erőt, hogy a legmagasabb szinten teljesítsek. Több olasz csapat is szép, támadó focit játszik, nekem a Napoli tetszik a legjobban, egy élmény lenne a soraikban szerepelni.”

Az olasz foci szerelmesei alighanem egyöntetűen szurkolnak a rendkívül szimpatikus játékos sikeres visszatérésének, hiszen játéktudása alapján egyértelműen a Serie A legjobbjai között lenne a helye.

(zp)