Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PSG: eltiltották Neymart – hivatalos részletek

Ahogy az várható volt a francia bajnokság, vagyis a Ligue 1 illetékes bizottsága tegnap kihirdette ítéletét a Paris Saint-Germain brazil sztárja, Neymar számára.

neymarpiros002

A nyáron az FC Barcelonától a Paris Saint-Germainhez érkező Neymar a szezon eddigi részében a fővárosiak játékának egyik legfontosabb láncszeme volt. A brazil támadó hétvégi, Marseille elleni 2-2 során is a jobbak közé tartozott, ám a hajrában két sárgalapot is kapott, amely természetesen kiállítást is eredményezett.

Mint tegnap kiderült, Neymar egy meccses eltiltást kapott, amit a fegyelmi bizottság további egy, felfüggesztett mérkőzéssel is megtoldott. Ennek „köszönhetően” a PSG sztárja nem lehet ott a pályán a Nice elleni rangadón. Pontosabban ez a mérkőzés tavaly még rangadónak számított, ám idén a Lucien Favre edzette OGC csak szenved a bajnokságban. A Mario Balotelli fémjelezte klub ugyanis csak a 14. helyen áll a Ligue 1 táblázatán. Természetesen ettől függetlenül Neymar hiányozni fog a hazaiaktól, még ha ez a mai egy alapesetben nyerhető meccsnek is ígérkezik. Egyébként a nizzaiaknak is van egy fontos hiányzója, mégpedig az FC Barcelona nyári kiszemeltje, Jean Michael Seri. A szezonra végül a Nice-nél maradó Seri időről időre izomsérüléssel bajlódik, így játékára aligha van ma esély Parc des Princes-ben.

A francia bajnokság 11. fordulójának menetrendje:
Péntek
Paris Saint-Germain – OGC Nice

Szombat
Girondins Bordeaux – AS Monaco
Caen – Troyes
Dijon – Nantes
Guingamp – Amiens
Montpellier – Rennes
Strasbourg – Angers

Vasárnap
Olympique Lyon – Metz
Toulouse – Saint-Étienne
Lille OSC – Olympique Marseille

A bajnokság állása:

franciatabella 201701023

Balogh József